Один із провідних фахівців клініки пластичної хірургії та лазерної естетики «РоміТаль», пластичний хірург Сергій Дербак розповів Благодійному фонду «КВІТНА», чи треба робити пластичні операції, коли це варто робити, чи варто гнатися за модою і трендами в пластичній хірургії.

Трендовість пластичної хірургії

«Часто до мене приходять пацієнти з проханнями зробити губи, як у якоїсь зірки, сідниці, як у якоїсь зірки. Більше того, іноді з проханням піти на операції, що калічать, заради того, щоб досягти якихось форм бажаного кумира. За цим не потрібно гнатися! Є класичне естетичне розуміння жіночого та чоловічого тіла. Це і є основа для всіх наших операцій. Трендовість проходить, а тіло й наслідки пластичних операцій залишаються назавжди», — розповідає доктор Дербак.

Чи треба звертатися до пластичного хірурга

«Звісно, так. Якщо у вас є видимі дефекти, потрібно звертатися. Але не забувайте, що всі люди унікальні як у своєму внутрішньому світі, так і в своїй зовнішності. Хірург не може з вас зробити унікальну жінку, тому що це вам дає природа. І тільки якщо є якісь дефекти, він може їх підправити, але зберігаючи вашу індивідуальність. Головне — вибрати свого правильного лікаря, консультанта, який керується не розміром вашого гаманця, а медичною етикою і показаннями. Тому що всі ми — лікарі, і завдання пластичного хірурга — допомогти пацієнтові з його проблемою».

Добавить комментарий