Завідувач центром сучасної мамології Лікарні ізраїльської онкології Lisod Андрій Жигулін розповів Благодійному фонду «КВІТНА» про чудесну історії одужання пацієнтки з раком молочної залози.

«Всі пацієнти, які звертаються до лікаря, запитують: «Лікарю, а чи можливе диво? », І ми, як правило, пацієнтам говоримо, що чудеса бувають, але дуже-дуже рідко», — розповідає доктор Жигулін.

Про такий дивовижний приклад і розповів Андрій Жигулін: «Є дуже вражаючий випадок. Коли до нас привезли молоду жінку 25 років, яка буквально 3 місяці після пологів, з сильними болями у спині та порушенням чутливості в області нижніх кінцівок. При надходженні вона не могла рухати ногами, не ходила, при цьому з моменту настання цієї ситуації пройшло близько тижня. Це вже критичний термін, після якого, як правило, відновлення не відбувається. Вона була у важкому стані. І виявилося, що це метастатична онкологія молочної залози. Четверта стадія хвороби, яка виникла на тлі вагітності.

Сама пацієнтка досить стійко трималася, що викликало повагу. Вона не плакала, не скаржилася, виконувала все, що їй говорили. Ми провели обстеження, і в той же день почалася променева терапія. Пацієнтку і родичів попередили, що шанси на те, що вона встане і буде ходити — практично нульові, тому що критичний термін — це 3 дні, у неї було більше тижня. Вона перебувала в стаціонарі протягом двох тижнів. За той час, поки вона проходила лікування, ми провели повну діагностику.

І, ви знаєте, сталося диво. Пацієнтка практично повністю відновилася. Вона встала. Це сталося не відразу, а десь через півтора місяці, оскільки після закінчення променевої терапії, вона ще серйозно займалася реабілітацією, і почалося інтенсивне протиракове лікування.

Кожен раз, коли ця пацієнтка приходить на консиліум для спостереження, обличчя докторів, які беруть участь, змінюються. Насправді, це диво. Ось уже п’ятий рік як ця пацієнтка живе, працює, виховує дітей.

Це диво. А ще це результат професійного відношення — коли є проблема і ми знаємо, як її вирішувати. На жаль, пацієнтка прийшла до нас, коли їй вже відмовили в лікуванні. Боротися потрібно завжди. І намагатися звертатися до професіоналів».

Добавить комментарий