0

Благодійний фонд «Квітна» допоміг 4 жінкам у їхній боротьбі з раком молочної залози. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповів директор благодійного фонду «Квітна» Григорій Колодач.  «Інформаційно-просвітницька діяльність також є важливою», – наголосив він, адже сама жінка має відповідально ставитися до свого здоров’я та проходити щорічне обстеження. За 8 місяців діяльності фонду, на його рахунок надійшло близько півтора мільйона гривень», – зазначив Григорій Колодач.

«Майже 2 роки тому до мене звернулася жінка, мати 12 дітей – таких лише 5 у Києві –  зі страшною хворобою –  раком молочної залози. Я зрозумів, що сума для лікування занадто велика, щоб цим займалася одна людина», – розповів Уріель Штерн, засновник благодійного фонду «Квітна», про мотивацію до створення фонду. Ірина Арсентьєва наразі отримує підтримуючу терапію, що триватиме 5 років. «Важко було почути цей діагноз», – поділилася вона, але важливо не замикатися у собі і вірити у одужання. Ще одна підопічна фонду Юлія Маліченко, сирота і мати-одиначка, звернулася до фонду «Квітна», який допоміг їй приїхати із Запоріжжя до Києва на обстеження. Діагноз не підтвердився.

000

Фото: УКМЦ

0000

Фото: УКМЦ

Уріель Штерн підсумував: «Фонд дійшов висновку, що побороти цю хворобу в Україні можна лише шляхом державного медичного страхування». Адже щорічне обстеження стане обов’язковим, а закупівля ліків відбуватиметься згідно з державною програмою.

00

Фото: УКМЦ

ДЖЕРЕЛО 

Добавить комментарий