Авраам Кутен, онколог з Ізраїлю, професор онкології, глава онкологічного науково-консультативного комітету клініки «Lisod», розповів БФ «Квітна» про механізм взаємодії держави і волонтерських організацій.

«Ми розвиваємо те, що називається Асоціації боротьби з онкологічними захворюваннями — волонтерські організації, де велика частина діяльності відбувається на волонтерських засадах. Звичайно, є коло людей, які працюють в цій сфері на комерційній основі, але вони роблять багато того, що не може зробити держава. Вони пропагують раннє виявлення онкологічних захворювань, скринінг, освіту. Є Міністерство охорони здоров’я, але воно повинно займатися лікарнями, невідкладною допомогою, обладнанням і багатьма іншими речами. В Ізраїлі, Сполучених Штатах Америки, Західній Європі є багато Асоціацій по боротьбі з онкологічними захворюваннями, які популярні в мережі, і в яких працює велика кількість волонтерів.

 

Сила йде знизу. Такі асоціації штовхають до дій Міністерство охорони здоров’я — нам потрібен скринінг, нам потрібні соціальні працівники для онкологічних відділень і так далі. Тобто це працює як важіль впливу на Міністерство в залежності від потреб людей, а також для збору коштів від благодійників на всі ці заходи.

Добавить комментарий