Василиса Фролова

Скажіть, Вам не набридло бути країною №1 з кінця списку? Навіть в тих питаннях, які елементарно залежать від простої дії кожного з нас, ми відстаємо від прогресивного світу. 95% відсотків випадків захворювання на рак молочної залози виліковні. У цивілізованих країнах … В Україні — всього 50% жінок видужують. Ми займаємо перше місце в Європі по жіночій смертності.

Вдумайтеся, 95% і 50%. Що це означає? Що в 2106 році могли б залишитися серед живих 6 750 українських жінок. Якби вони вчасно звернулися до лікаря. Були б щасливі 6 750 чоловіків. Народилися б тисячі дітей. І не треба грішити на рівень української медицини. Вона тут ні до чого. Всі можливості, всі препарати і всі протоколи в Україні є. Причина більшості смертей — занедбаність хвороби. Жінки не ходять перевірятися до мамолога десять років. Д-е-с-я-т-ь …

У підопічної Благодійного фонду «Квітна» Ірини Арсентьевої рак молочної залози за три місяці хвороби перейшов з нульової у другу стадію. А її вдалося врятувати — 45-річну маму 12 дітей у віці від 3 років до 21 року. Яким чином? Тому що звернулися до лікаря вчасно!

Що робити, щоб жіноча смертність в Україні зменшилася? Інформувати, інформувати і ще раз інформувати жінок про те, що необхідно перевірятися. Не раз на рік їм про це нагадувати — у Всесвітній день боротьби з раком молочної залози, а щомісяця і щодня. Постійно говорити жінкам про те, що вони можуть врятувати своє життя тільки в тому випадку, якщо своєчасно звернутися до лікаря. Це можуть і повинні робити публічні люди, що мають вагу, авторитет і впізнаваність! Тільки так ми зможемо достукатися до всіх українок!

Я звернувся з проханням до українських зірок взяти участь в соціальному проекті Благодійного фонду «Квітна»: «Обіцяй собі берегти себе» — по проекту порятунку жінок! І всі, до кого я звернувся, відгукнулися на мій заклик. Це і Василиса Фролова, і Аніта Луценко, і Даша Малахова! Дали свою згоду просвітити українських жінок і попросити їх подбати про себе та відвідати мамолога й Джамала і Лєна Кравіц. Сподіваюся, що заклики відомих жінок України, дозволять врятувати ті тисячі життів, які ми втрачаємо щороку.

Дорогі жінки, чи все ви зробили, щоб бути здоровим?

Кожне 22 число місяця нова зірка разом з БФ «Квітна» буде звертатися до українок з проханням відвідати лікаря і перевірити груди. Рак стрімко молодшає! І тільки від нас залежить чи збережемо ми життя своїх мам, сестер і доньок.

Але «Квітні» і зоряному проекту «Обіцяй собі берегти себе» потрібна підтримка українського суспільства. Це не гроші, а допомога в максимальному поширенні інформації про те, як можна вберегтися від раку молочної залози.

Від імені Благодійного фонду «Квітна», я звертаюся до всіх українських ЗМІ, до співробітників жіночих видань і редакторів телепрограм, до керівництва інтернет-порталів, до найбільших українським і зарубіжних постачальників  і виробників товарів для жінок, до лікарів державних і приватних клінік, де жінки можуть проходити огляд на сучасному обладнанні — зв’яжіться з нами.

Ми передамо Вам всі розроблені інформаційні матеріали і розповімо, що ми разом можемо зробити для того, щоб врятувати українських жінок і зберегти майбутнє країни! Тільки пообіцявши собі берегти один одного, ми можемо зберегти своє здоров’я і здоров’я своїх близьких.

Добавить комментарий