Про те, щоб почати бігати або займатися іншим видом спорту, рано чи пізно замислюється практично кожен. І запалюючись цією ідеєю, людина часто втрачає мотивацію протягом першого місяця, а іноді вже на наступний день.

Як же почати бігати і вести активний спосіб життя так, щоб це стало приємною та корисною звичкою, а не швидко минувшим бажанням. Компетентніше за всіх на це питання може відповісти лиши спортсмен.

Спеціально для БФ Квітна призер Олімпійських ігор у потрійному стрибку Олена Говорова дала поради для бігунів-початківців і тих, хто тільки хоче почати займатися спортом.

Для початку потрібно визначити для себе вид активності, яким Ви хочете займатися. Не варто себе змушувати. Просто потрібно знайти саме те заняття, яке подобається саме Вам. Спробуйте — і Ви зрозумієте, наскільки краще Ви почуваєтеся, очі горять, настрій на висоті, стан — літати хочеться. Ви фізично попрацювали, а енергетично наповнилися.

Важливо відчути цей стан, і коли з’являється момент ліні, згадайте, як було добре після тренування і скільки всього Ви потім встигли зробити і як раділи, дивлячись у дзеркало. Якщо і це не допомагає — головне почати надягати спортивну форму, і тоді точно назад дороги не буде. У цьому процесі — головне почати.

Найкраща мотивація для занять спортом — це Ваше самопочуття і якість життя.

Займаючись спортом, Ви набагато енергійніше себе відчуваєте. Сповнені сил, впевненості у собі. А зовнішній вигляд з кожним днем все більше радує око. Знову ж, займаючись спортом, Ви змінюєте всі сфери свого життя.

Починаєте збалансовано харчуватися, знайомитеся з колом однодумців, змінюєте свої звички, режим дня. У вас з’являється 25-а година в добі. Адже ви набагато ефективніше справляєтеся із завданнями. У вас у прямому сенсі змінюється якість життя. І те, що вчора здавалося нереальним, сьогодні — питання часу.

Починаючи займатися бігом і будь-яким іншим видом спорту, запам’ятайте два простих правила — регулярність і поступовість.

Займатися потрібно регулярно — як мінімум три рази на тиждень. Поступовість — це рух від простого до складного. Якщо ви вирішили зайнятися бігом, ставте перед собою реальні цілі.

Перед тим як вийти на пробіжку потрібно купити правильне екіпірування, а саме бігове взуття, ознайомитися з технікою руху, вибрати час для занять спортом, щоб було комфортно Вам і Вашим близьким. Починайте з простого, а час рекордів (особистих і не тільки) ще прийде.

Є мета, є розуміння процесу і є графік. Є відповідальність перед собою. Це ті моменти, які допомагають впоратися з лінню. Ви розумієте, що пропустивши кілька занять, потрібно буде починати все спочатку. Якщо вже я не можу в силу обставин провести тренування, мені завжди допомагає формула мого друга Іцхака Пінтосевича М-100%: «М. Мінімум — це те, що Ви зробите, навіть якщо буде землетрус. 100 відсотків — це те, що Ви планували, і М — максимум, коли Ви сповнені сил та енергії».

Добавить комментарий