SONY DSC

20 жовтня, в інформаційному агентстві УНІАН відбулась прес-конференція Благодійного Фонду «Квітна», присвячена Всеукраїнському дню боротьби з раком молочної залози та зірковому проекту «Обіцяй собі берегти себе». Участь у прес-конференції взяли: засновник Благодійного Фонду «Квітна» Уріель Штерн, директор БФ «Квітна» Григорій Колодач, телеведуча Ґабріелла Массанга, бард і благодійник Семен Каліка, генеральний директор компанії «Еліо Україна» Юрій Коростильов, і підопічна Фонду Юлія Маличенко, яка бореться з РМЗ.

«Уся діяльність нашого фонду спрямована на те, щоб українські жінки були здорові. Для цього ми реалізуємо серію проектів. Зараз Фонд «Квітна» працює за чотирма напрямками.

Перший — це соціальна кампанія «Обіцяй собі берегти себе» за участю відомих і впливових жінок України. Вони своїм прикладом мотивують багатьох, а також розповідають про важливість здорового способу життя і закликають регулярно відвідувати мамолога.

Другий — «Пішла, щоб повернутися» — це проект для соціально активного бізнесу, який піклується про здоров’я своїх співробітниць і виділяє їм один раз на рік оплачуваний вихідний для відвідування мамолога.

Третій — Національний проект «Обладнання для Національного Інституту Раку». Він спрямований на збір коштів для придбання необхідного хірургічного обладнання для НІР.

А також ми допомагаємо адресно жінкам, які вже дізналися про діагноз і проходять лікування», — розповів Уріель Штерн

У рамках прес-конференції БФ «Квітна» також презентував проект, спрямований на профілактику захворювання та ранню діагностику раку молочної залози «Пішла, щоб повернутись». До проекту долучилося кілька українських організацій, співробітниці яких вже проходять обстеження молочної залози. Керівники цих компаній також були присутні на прес-конференції: меценат і засновник компанії «Векка» Семен Каліка, генеральний директор меблевої компанії «ELIO» Юрій Коростильов.

«Ми дуже активно ведемо просвітницьку діяльність та інформуємо жінок про проблему, про те, як можна її уникнути і про те, наскільки важливо регулярно проводити обстеження. На жаль, більшість жінок у щоденній метушні на роботі і вдома залишають своє здоров’я на другому плані. Це 12 млн українок, що становить 60% працюючого населення країни. Тому БФ Квітна звертається до кожного роботодавця, керівника великих і маленьких організацій — проявити турботу про українок і приєднатися до проекту «Пішла, щоб повернутися», давши кожній працюючій жінці один оплачуваний вихідний на рік, щоб відвідати мамолога», — розповів Уріель Штерн, засновник благодійного фонду «Квітна».

Нагадаємо, 20 жовтня Україна відзначає День боротьби з раком молочної залози. В усьому світі у жовтні увага прикута до проблеми раку грудей, адже саме превентивні заходи, а не лікування на пізніх, запущених стадіях, здатне знизити рівень смертності від цієї недуги.

Добавить комментарий