1 (2)

31 жовтня в Українському кризовому медіа центрі відбувся брифінг БФ «Квітна» на тему: «Пішла, щоб повернутись. Українські компанії проти раку молочної залози». Учасники заходу  — засновник БФ «Квітна» Уріель Штерн та директор фонду Григорій Колодач, розповіли, як можна подолати високу смертність від раку молочної залози в Україні спільними зусиллями українського бізнесу та представників громадського сектору.

«Пішла щоб повернутися» — проект для комерційних, державних та громадських організацій, мета якого — щорічний оплачуваний вихідний для кожної жінки, яка працює. Цей день вона зможе присвятити відвідуванню мамолога. Квітна в рамках проекту «Пішла, щоб повернутися» закликає керівників усіх масштабів дати співробітницям своїх компаній один вихідний день на рік, щоб жінки могли пройти життєвоважливе обстеження у мамолога. До ініціативи активно долучаються компанії та виступають з готовністю потурбуватися про здоров’я співробітниць.

Чому це важливо?

Рак молочної залози – найбільш поширена форма раку серед жінок. В Україні щорічно на рак молочної залози хворіють 15 тисяч жінок. Половина з них – помирає. Без жінок цей світ не зможе існувати. За статистикою, кожен день 39 жінок дізнаються про свій діагноз – рак молочної залози, лише 18 зможуть подолати недугу. Разом з тим, рак грудей можна повністю вилікувати, якщо його вчасно діагностувати. Зробити це можна завдяки мамографії, яку обов’язково потрібно проходити раз на рік. Та, на жаль, більшість жінок залишають своє здоров’я на другому плані, соромлячись відпрошуватися з роботи для відвідування лікаря. А це 12 млн. українок, що складає 60% працівників України.

Лише завдяки ранній діагностиці та превентивним заходам рівень смертності від раку молочної залози в Україні можна знизити на 30%. А це понад 2000 врятованих життів чиїхось матерів, дружин, сестер.

БФ «Квітна» звертається до керівників усіх рівнів долучатись до проекту та піклуватись про здоровя своїх співробітниць. Взяти участь у проекті просто, потрібно лише заповнити анкету на сайті проекту  та виділити один оплачуваний вихідний день у році для співробітниць, які вони використають на проведення обстеження у мамолога.

Таким чином 22 число кожного місяця — стане днем, коли жінки України зможуть відчути турботу та небайдужість компаній, в яких вони працюють, а також впевнитись у своєму здоров’ї та своїй безпеці.

Добавить комментарий