Сьогодні, 31 жовтня в Українському кризовому медіа центрі відбувся брифінг БФ «Квітна» до Всеукраїнського дня боротьби з раком молочної залози на тему: «Пішла, щоб повернутись. Українські компанії проти раку молочної залози». Учасники заходу  — засновник БФ «Квітна» Уріель Штерн та директор фонду Григорій Колодач, розповіли, як можна подолати високу смертність від раку молочної залози в Україні спільними зусиллями українського бізнесу та представників громадського сектору.

«Ми закликаємо усіх, без винятку, представників українських компаній надавати жінкам співробітницям один день вихідний у році не за рахунок жінки, а за рахунок підприємства, щоб вони могли у цей день відвідати лікаря-мамолога. Саме це є нашим девізом: вона пішла на один день, але вона до вас повернеться на все життя», — наголосив учасник брифінгу, засновник БФ «Квітна» Уріель Штерн.

Він також додав, що сьогодні рак молочної залози це найстрашніше захворювання серед жінок не лише в Україні, а й в усьому світі. Щороку в Україні про цей діагноз дізнаються 15000 жінок. Такою ж є статистика й у інших країнах світу. В Україні половина жінок з діагнозом рак молочної залози – гине, такої статистики немає в жодній розвиненій країні світу.

«Українські підприємства це ті місця, де ще можна вплинути на ранню діагностику раку молочної залози, де керівники можуть надати один день за рахунок підприємства, щоб жінка могла відвідати лікаря-мамолога. Ряд українських компаній вже приєднались до проекту «Пішла, щоб повернутись» — це девелоперська компанія «Золоті ворота»,  «Гарант сервіс» одна з найпотужніших в Україні меблефих компаній «Еліо», ковбасний завод «Векка». Тривають переговори з іншими масштабними українськими компаніями», — наголосив Уріель Штерн.

Під час брифінгу засновник БФ «Квітна» також звернувся до українських підприєців із закликом:

«Сьогодні в останній день так званого «рожевого» місяця, коли увага світової спільноти прикута до проблем раку молочної залози, ми розраховуємо, що число компаній учасників проекту буде ставати все більше і більше. Боротись за здоров’я найгарніших жінок в усьому світі потрібно не лише у жовтні, але й цілий рік, кожен день і кожну годину!»

Директор БФ «Квітна» у свою чергу повідомив про порядок участі компаній у проекті:

«Приєднатись до програми можна на сайті фонду і заповнити форму проекту. Відтак, фахівці нашого фонду візьмуть вас в роботу і з’єднають з необхідними компаніями. Ви також можете долучитись по телефону: 044 486 26 60, або завітати в наш офіс за адресою: м. Київ, вул. Тургенівська, 38 оф. 505. Вам необхідно лише приняти рішення та повідомити вашим співробітницям, що їм буде виділено один оплачуваний вихідний день у році для відвідування мамолога».

Він також від імені фонду звернувся до керівників всіх українських підприємств із закликом долучитись до проекту та проявити турботу про своїх співробітниць. «Бережіть жінок! Підтримайте проект БФ «Квітна» — «Пішла, щоб повернутись»», — наголосив Григорій Колодач.

 

Добавить комментарий