melanoma-spiny3

20 квітня 2018 року в лікарнях України можна буде безкоштовно пройти огляд на наявність меланоми та раку шкіри або отримати консультацію дистанційно.

Кампанія з діагностики меланоми і раку шкіри в Україні відбуватиметься вже десятий рік поспіль, головною метою якого є виявлення захворювання на ранніх стадіях. Додатковою послугою цьогорічної кампанії стала програма телемедицини «Telederm», що дозволяє жителям віддалених регіонів країни вже сьогодні отримати консультацію дистанційно.

Для отримання телемедичної консультації необхідно зробити якісне фото новоутворення на шкірі й вислати його на електронну пошту: info@telederm.com.ua. Відповідь з висновками й рекомендаціями фахівців прийде відправнику в електронному вигляді. Скористатися послугами дистанційної програми «Telederm» можна до 20 квітня включно.

Нагадаємо, що онкологами розроблено алгоритм самодіагностики захворювання «АКОРД», де А – асиметрія родимки, К – край родимки, коли він стає нерівним, О – окрас, коли він змінюється, Р – розмір, коли він збільшується і Д – динаміка – поява кровоточивості або інші зміни. Людям, які мають один або декількох ознак небезпечних родимок необхідно негайно звернутися за консультацією до лікаря, так як такі зміни можуть свідчити про переродження родимки у злоякісну пухлину.

Лікарі-онкологи зазначають, що, незважаючи на високу смертність від захворювань раку шкіри, пацієнти, яким діагностували меланому на ранніх стадіях, мають дуже високі шанси на одужання. За словами хірурга-онколога Національного інституту раку Марії Кукушкіної, хворі з діагнозом меланома або рак шкіри потребують виключно хірургічного видалення новоутворення без будь-яких додаткових втручань у подальшому.

Пройти безкоштовний огляд, у рамках кампанії, буде можливим у всіх регіонах України, а ознайомитися з адресами лікарень та записатися на прийом можна на сайті громадської організації «Стоп меланома».

Джерело: УНІАН

Добавить комментарий