IMG-04895558ba005f2a77dbe58f69c3e36e-V[1]

До соціального проекту «Обіцяй собі берегти себе» долучилось місто  Черкаси. Відтак, у п’яти центрах Первинної медико-санітарної допомоги, шести стаціонарах та двох стоматологічних клініках розміщено плакати зіркового проекту, який має на меті популяризувати профілактику та ранню діагностику патологій молочної залози.

«Щорічно на рак молочної залози у місті Черкаси, на жаль, хворіє до 150 жінок. Чверть цих захворювань реєструється у пізніх, занедбаних  стадіях», – розповідає директор Департаменту охорони здоров’я Черкаської міської ради – Стадник Олег Михайлович.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року БФ «Квітна» звернувся до Кабінету міністрів України з проханням підтримати проект «Обіцяй собі берегти себе», відтак, КМУ надав дорученням місцевим та регіональним медичним установам долучитись до соціальної кампанії  боротьби з раком молочної залози. Про намір долучитись до проекту повідомили медичні працівники з 21 міста, що знаходяться у різних куточках України, а плакати соціальної реклами «Обіцяй собі берегти себе» вже розміщено у містах Покровськ, Бахмут, Лиман, Тернівка, Дніпро.

Засновник БФ «Квітна» Уріель Штерн зазначив, що принципово важливою віхою діяльності проекту є поширення соціальної реклами у регіонах України, адже саме українки з маленьких міст найменш проінформовані про ранні ознаки недуги, методи профілактики та діагностики. «Нашою метою є попередити кожну українську жінку про важливість ранніх оглядів молочної залози, адже в усьому світі така практика дозволяє рятувати життя жінки у 95%»  — додав він.

Загалом у 2017 році соціальна реклама «Обіцяй собі берегти себе» вже була розміщена в Києві, Дніпрі, Івано-Франківську, Житомирі, в Херсонській області та в місті Херсон, в Харківському обласному центрі онкології, а також в Одеській, Тернопільській, Хмельницькій областях. У цьому році соціальна реклама «Обіцяй собі берегти себе» вирушила до 11 міст України.

Добавить комментарий