онкоолимпиада

Загартовані складною боротьбою з хворобою маленькі українці продемонстрували справжній характер і вибороли 10 медалей на Онкоолімпіаді у Польщі.

Вже втретє юні спортсмени взяли участь в Онкоолімпіаді, яка відбувалася з 23 по 26 серпня у Варшаві. Цього року українські спортсмени здобули цілковиту перемогу з плавання та настільного тенісу – 3 золоті медалі (команда хлопчиків, команда дівчат). Також скарбничку з нагородами поповнили 2 срібні (стрільба з лука і бадмінтон) і 5 бронзових медалей (плавання, стрибки у довжину з місця та з розбігу, бадмінтон, (команда хлопчиків, команда дівчат).

Окрім участі в змаганнях наші спортсмени, на запрошення Польського олімпійського комітету, відвідали Музей спорту та туризму, ознайомилися з історією розвитку олімпійського спорту в Польщі, а також поспілкувалися з Йоанною Ліщинською – бронзовою призеркою Ігор ХХХІ Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро з веслування академічного.

Також юні спортсмени отримали запрошеннями у 2019 році взяти участь у змаганнях з футболу серед дітей, що здолали рак, та черговій Онкоолімпіаді.

До речі, вже за два роки Онкоолімпіада, яка традиційно відбувається у Варшаві, проходитиме під новою назвою – «Ігри мрій, що здійснились».

Добавить комментарий