PAY-Angela-Tinning-and-cat-Missy

Мешканці Ньюкасла двічі лікували рак молочної залози після того, як її кішка вказала на захворювання своєю поведінкою.

Вперше Анджела Тіннінг, 45-річна власниця «незвичайної» кішки Міссі, звернулася до мамолога два роки тому, після того як її улюблениця почала поводитися незвично-ніжно і настирно. Вона вмощувалася на грудях власниці й перебирала лапами в одному й тому самому місці, чого раніше не робила ніколи.

«Моя кішка не лагідна і досить зла, так що така поведінка була абсолютно не характерною для неї», – розповідає Анджела.

Також, окрім «натяків» кішки, Анджела відчувала біль в грудях, тому без вагань вирушила на обстеження.

Лікарі виявили у жінки передракові клітини й провели операцію по їх видаленню.

Нещодавно недружню кішку знову як підмінили. Міссі стала ніжною і не втрачала нагоди залізти на груди жінки, де починала перебирати лапами оперовану ділянку. Цього разу Анджела Тіннінг не відчувала й найменших симптомів, але поведінка кішки збентежила її.

«Я вирішила, що не лишу це без уваги. Я пішла до лікарів, і вони провели біопсію», – згадує жінка.

Цього разу діагноз був нищівним – рак молочної залози початкової стадії.

Жінці зробили мастектомію з реконструкцією молочної залози.

Завдяки кішці, рак був спійманим рано. Та якби пухлину діагностували навіть кількома місяцями пізніше, метастази змогли б розповзтися на інші органи.

«Я чула, що у собак є інстинкт, який дозволяє їм визначати погане здоров’я власника, але ніколи не чула про кішок, які вміють діагностувати рак», – сказала 45-річна Анжела.

«Якби я чекала, поки відчую тривожні симптоми, а не прислухалася до Міссі, то, ймовірно, пухлина поширилася б на дуже велику площу», – стверджує жінка, – «не думаю, що якби її не було, я б довго прожила».

Незважаючи на хеппі-енд з Анджелою Тіннінг, лікарі радять регулярно робити обстеження молочних залоз, щоб попередити хворобу.

Джерело: ChronicleLive

Добавить комментарий