ЛОГОТИП для экрана

Черговою компанією учасницею проекту «Пішла, щоб повернутись» стала українська інформаційна агенція «Журналіст», яка охоплює мільйонну аудиторію читачів. У проекті взяли участь 90% працівниць, винятком стали лише ті жінки, які пройшли діагностику раніше.

Соціальний проект «Пішла, щоб повернутись» спрямований на співпрацю з представниками українського бізнесу. Ідея проекту полягає у тому, що керівники компаній надають один оплачуваний вихідний день у році для жінок, аби ті могли відвідати лікаря мамолога з метою профілактики раку молочної залози. Саме такі кроки здатні суттєво знизити рівень смертності від цієї недуги в Україні.

«Показовими для нас є провідні Європейські країни та такі країни як Сполучені штати Америки, Канада, де рак молочної залози виліковний у 95% випадків. В Україні натомість цей показник складає лише 50%. Прицільно вивчивши досвід цих країн, ми дійшли висновку, що лише завдяки профілактиці, ранній діагностиці рівень смертності можна знизити щонайменше на 15%. Відтак ми започаткували низку проектів, котрі мотивують жінок щороку відвідувати лікаря та проходити необхідні обстеження, а відтак, формувати культуру турботи про своє здоров’я», – розповідає засновник БФ «Квітна» Уріель Штерн.

Разом з тим він наголошує, що участь у проекті саме представників бізнесу є важливим кроком на шляху до цієї мети, адже він дозволяє залучити до профілактики тих жінок, які зазвичай оглядами у лікарів нівелюють, окрім того, компанії, долучившись до такого проекту демонструють власну соціальну відповідальність.

Керівник ІА «Журналіст» Катерина Флекман, яка долучилась до участі у проекті розповідає: «Як представники українського бізнесу, ми маємо показувати приклад іншим, тому що обрали для себе роботу у публічному просторі. Тому корпоративні традиції, які ми започаткували, можуть також відіграти певну роль для тих, хто шукає соціально-активний шлях. Насправді, всі ми – не лише колеги та корпоративні одиниці, ми люди, які потребують уваги та піклування».

Нагадаємо, що раніше учасниками проекту вже стали три потужні українські компанії, які охоплюють різну сферу діяльності – це страховий бізнес, рекламна та будівельна компанії. Всі вони мають намір проходити огляди щороку та долучати до ініціативи своїх партнерів. Долучитись до проекту можна за посиланням: http://kvitna.org/gonetocomeback/

Добавить комментарий