Фрукти

Завдяки високому вмісту вітамінів, антиоксидантів, клітковини, фруктози, цукру та води, фрукти є незамінним продуктом у раціоні кожної людини. Та останнім часом з’являється все більше інформації з правилами їх вживання. Де правда, а де міф розповідає МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВЯ УКРАЇНИ.

Час

Міф: Після 14:00 вживання фруктів призводить до підвищення вмісту цукру в крові й сприяє збільшенню ваги.

Правда: Вживання фруктів після обіду може негативно вплинути на стан здоров’я людей, які страждають на ендокринні захворювання та мають поганий обмін речовин. Здоровим людям можна сміливо ласувати фруктами в другій половині дня.

Кількість

Міф: Фрукти настільки корисні, що їх можна їсти стільки завгодно.

Правда: Все корисно в міру. Надмірне вживання фруктів може викликати закрепи, вздуття шлунку, а також алергічні реакції.

Спосіб вживання

Міф: Фрукти та ягоди неодмінно потрібно їсти до основного прийому їжі, а краще взагалі натщесерце. Поєднання фруктів з іншими продуктами зменшує їх користь, погіршує травлення та викликає дискомфорт у шлунку.

Правда: Наукових доказів, що вживання фруктів спільно з іншою їжею сповільнює травлення, не існує. Більше того, аби організм засвоїв залізо та інші мікроелементи, потрібне надходження вітаміну С, який міститься у фруктах.

Окрім цього, фрукти – чудовий десерт. Волокна, які містяться у фруктах, гарно насичують організм, а фруктоза сповнює організм енергією на тривалий час.

Але, якщо травна система людини з індивідуальних причин повільно перетравлює їжу, то вживання ягід та фруктів під час або після прийому їжі може призвести до закрепу.

Добавить комментарий