Breast Cancer Awareness Day Breast Cancer (1) -    PosterMyWall

17 років поспіль 20 жовтня відзначається Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози.

На жаль, в Україні лише 55% жінок, хворих на рак грудей, одужують, тоді як у більшості розвинених країн цей відсоток становить — 96-98%. Тож не дивно, що Всеукраїнський день іде слідом за Всесвітнім днем боротьби з РМЗ, адже маючи такі невтішні показники, українська громадськість потребує додаткових кроків для вирішення цієї проблеми.

Останні роки окрім державних програм по підвищенню обізнаності та лікування РМЗ в українському суспільстві почали з’являтися фонди та громадські організації, які активно долучаються до інформаційно-просвітницької діяльності і підтримки онкологічно хворих жінок. Що безумовно є позитивною ознакою розвитку суспільства.

Першою ластівкою” в Україні став Благодійний фонд “Квітна”, який зосередив свою діяльність на попередженні захворювання, його ранній діагностиці та сприянню одужання хворих жінок. За шість років плідної праці Фонд досягнув значних успіхів, а саме:

— адресно допоміг 21 жінці у боротьбі з хворобою;
— сприяв в одужанні тисяч онкологічно хворих українців, придбавши і передавши Національному інституту раку десятки одиниць медичного обладнання та інструментів для діагностики та лікування раку;
— допоміг попередити розвиток РМЗ у тисяч жінок по всій країні, регулярно проводячи інформаційно-просвітницькі проєкти та кампанії, а також даючи можливість пройти мамологічні обстеження безкоштовно.

З настанням повномасштабної війни рф проти України мільйони жінок втратили доступ до отримання медичних послуг. Аби зберегти їхнє здоров’я і життя БФ “Квітна” ініціював створення в Україні Мобільної медичної платформи. Пересувний “медичний заклад” здійснюватиме такі безкоштовні медичні послуги:

  • УЗД грудей;
  • УЗД органів малого тазу;
  • УЗД черевної порожнини;
  • УЗД щитоподібної залози;
  • первинна діагностика онкологічних хвороб та тих, що їм передують;
  • консультація психолога та психотерапевта.

Платформа курсуватиме відносно спокійними регіонами України та в першу чергу звільненими від окупації територіями, оскільки там медична інфраструктура знищена майже повністю. Наразі платформа вже знаходиться в дорозі до України.

Водночас жодного дня з моменту заснування, не зважаючи на пандемію та війну, Фонд не припиняв здійснювати свою основну діяльність.

Також Фонд здійснює збір коштів для лікування жінок з РМЗ:

— матері-одиначки Наталії Морозовської;
— внутрішньої переселенки з Харківщини Галини Ковальової;
— матері українських захисників Тетяни Омельченко.

Кожен реалізований проєкт БФ “Квітна” — це не лише клопітка робота команди Фонду, а й регулярна участь і допомога небайдужих людей, меценатів і соціально-відповідальних організацій.

За шість років діяльності Фонд успішно співпрацював з десятками українських і міжнародних компаній та організацій, продовжуючи плідне співробітництво з багатьма з них і нині.

Сьогодні Ви можете побачити соціальну рекламу БФ “Квітна” у ТРЦ “Гулівер”, що уже традиційно долучився до підтримки ініціатив Фонду.

Всесвітньо відомий український бренд Sleeper пожертвує у благодійний фонд “Квітна” до 30% прибутку від продажу рожевих та пурпурових виробів. Акція триватиме протягом жовтня на офіційному сайті Sleeper. Ви також можете долучитися до гарних справ, придбавши вже легендарний одяг.

Благодійний фонд “Квітна”, бренд Revitalash та київський Спеціалізований мамологічний центр у співпраці “підвісили” 100 пакетів обстежень для жінок, які дозволили їм безкоштовно отримати комплексну діагностику — УЗД або мамографію молочних залоз та консультацію лікаря-мамолога. Уже за добу 100 жінок записалися на безкоштовні огляди. Щоб ще більше жінок могли скористатись цією опцією, просимо усіх небайдужих долучатись до акції і донатити будь-яку зручну для вас суму на благодійну банку.

А також з 20 до 31 жовтня Ви можете взяти участь у розіграші безкоштовних обстежень в Спеціалізованому мамологічному центрі, що проходитиме в соціальних мережах фонду “Квітна” — Facebook та Instagram

.
Долучайтеся до життєво важливих ініціатив БФ “Квітна” і ви, адже здолати зовнішнього ворога і вберегти здоров’я і життя українок можна лише спільними зусиллями.

Виліковна хвороба не повинна вбивати українок.

ЗАПИШІТЬСЯ ДО МАМОЛОГА і пройдіть скринінг ще до кінця року.

Добавить комментарий