We Are Hiring Template (1) -    PosterMyWall (1)

В рамках “рожевого жовтня” Благодійний фонд “Квітна” спільно зі Спеціалізованим мамологічним центром розіграли дев’ять безкоштовних мамологічних обстежень.

Ми впевнені, що мусимо продовжувати турбуватися про здоров’я українок — берегинь нації — навіть незважаючи на страшну війну. Адже ракетні обстріли, холод, відсутність повноцінного доступу до базових умов життя та постійні стреси не ставлять на паузу розвиток захворювань, зокрема й онкологічних. Ба більше, ці умови навпаки є каталізатором появи нових хвороб. Тому ми докладаємо всіх зусиль, аби нагадати українкам про важливість мамологічних обстежень та попри складні обставини сприяти, щоб вони проходили діагностику грудей.

Ми поспілкувалися з переможницями конкурсу, аби дізнатися їхні враження після проходження обстежень. Рівень обізнаності українок приємно вражає. Пишаємося піклуватися про таке свідоме суспільство і з радістю ділимося відгуками кількох переможниць кампанії з вами.

Інна Юранська: “Я не відчула різниці між платним і безкоштовним обстеженням”

Кілька останніх років я регулярно проходжу обстеження молочних залоз, оскільки маю медичні покази до цього. Незабаром мала б знову йти на УЗД, але в сьогоднішніх реаліях це робити значно складніше, ніж було в мирний час. Тому дуже рада, що виграла, і що обстеження здійснювалося в Спеціалізованому мамологічному центрі, оскільки раніше вже була в цій клініці та довіряю їхнім лікарям.

Сервіс в лікарні був традиційно відмінним: персонал доброзичливий, обстеження чітко за графіком, комунікація з фахівцями чудова. Жодних відмінностей між платним і безкоштовним обстеженням я не відчула.

Також вдячна вашому фонду, що працюєте за таким напрямком. Особливо зараз, коли всі зусилля зосереджуються на Перемозі України, а питання здоров’я відкладаються на другий план. Тобто, якщо раніше жінки більше задумувалися про профілактичні обстеження, то зараз це відкладається “на потім”. А це “потім” невдовзі може вилитися у серйозні захворювання. Є й жінки, які навмисно уникають обстежень, щоб не почути погану звістку. Це категорично неправильно. Оскільки, знаючи про свою проблему, ти можеш вибудовувати шляхи її вирішення. Будь-які захворювання чи патології легше вилікувати на початку їхнього розвитку. А ви своїми статтями, повідомленнями, акціями привчаєте турбуватися нас — ваших читачів — про здоров’я. Потім ми задумуємося про обстеження, ділимося своїми думками з рідними і знайомими, та заохочуємо вже їх до обстежень. Цей ланцюжок обміну інформацією спрацьовує: все більше людей вчасно звертаються до мамолога й відповідно більше одужують. Тому Фонду “Квітна” бажаю не зупинятися, адже ви робите важливу справу і маєте ще багато роботи.

Валентина Чабан: “Краще й бути не могло”

Я планувала обстежити молочні залози ще до того, як дізналася про конкурс. Справа в тому, що певний час у мене були хвилювання стосовно здоров’я грудей. Я почала цікавитися цим питанням і шукати інформацію про медичні заклади, які здійснюють необхідні скринінги. Потім побачила відео, де українська блогерка розповідала, що обстежила груди в Спеціалізованому мамологічному центрі. Я підписалася на сторінку клініки й буквально за кілька днів натрапила на повідомлення про конкурс.

Беручи участь у розіграші особливо не розраховувала на перемогу в ньому та не слідкувала за оголошенням результату. Тож, коли отримала повідомлення що стала переможницею, здивувалася і дуже зраділа. Навіть розплакалася на радощах, адже потребувала цього обстеження.

Це була моя перша діагностика грудей і, звичайно, я хвилювалася щодо результатів. Але коли мені зробили УЗД і пояснили, що загрози здоров’ю немає, то одразу заспокоїлася. Тому я неймовірно задоволена, що все так склалось: я здорова, потрапила на прийом до кваліфікованих спеціалістів, які займаються саме цим питанням, ще й безкоштовно, просто взявши участь в акції. Краще й бути не могло.

Ольга Семашко: “Обов’язково необхідно відправляти на скринінг мам”

Я зазвичай щороку проходжу УЗД грудей та намагаюся водити і маму до мамолога. Хоча мені ще рано робити мамографію, та я дуже зраділа, коли виграла саме цей вид обстеження, оскільки отримала змогу подбати про здоровʼя мами. Їй за віком потрібна саме мамографія.

Обстеження дозволяють діагностувати мамологічні проблеми на початкових стадіях. Адже рак грудей — це захворювання, яке зазвичай довго не дає про себе знати і жінка може й не підозрювати про його існування, поки не перевіриться. Тому необхідно знаходити час і можливість раз на рік зробити УЗД, якщо вам ще немає сорока років, або мамографію — після сорока. І обов’язково відправляти на скринінг мам, адже вони не завжди уважні до свого здоров’я.

Також важливо ділитися знаннями зі своїми друзями. Наприклад, про конкурс я дізналася від подруги, яка відмітила мене в Інстаграм. Потім я й сама вирішила взяти участь у розіграші безкоштовних обстежень — і виграла. Обмін інформацією та думками допомагає бути краще обізнаними про жіноче здоров’я, наперед знати про можливі проблеми та способи їх вирішення. Часто, як читаю щось цікаве на вашій сторінці, потім розповідаю то одній кумі, то іншій, і таким чином розповсюджуються знання. Тому дякую вам, що робите таку важливу справу, а також клінікам, які долучаються до вашої місії. У нас з мамою залишилися дуже гарні враження про Спеціалізований мамологічний центр. Все було на вищому рівні, починаючи з уваги працівників рецепції, закінчуючи обстеженням і консультацією лікаря.

Тетяна Яковина: “Цього разу, мабуть, так треба було”

Хоча це не перше моє обстеження, але страх почути поганий діагноз, звичайно, був присутнім. Напередодні я відчувала певний дискомфорт у грудях. Сімейний лікар порекомендувала мені проконсультуватися з мамологом, а також пройти обстеження грудей.

На жаль, в нашому регіоні спеціалістів такого профілю немає, і я ламала голову, куди їхати — чи до столичних лікарів, чи шукати фахівців у нашому обласному центрі. А потім натрапила на конкурсне повідомлення вашого фонду й вирішила скористатися нагодою. Зазвичай я байдужа до акцій у соціальних мережах і раніше нічого не вигравала, тому не особливо розраховувала на вдачу. Та цього разу, мабуть, так треба було. Я перемогла.

Ідучи на мамографію, я хвилювалася, але одразу після обстеження — як від серця відлягло. Лікарі в Спеціалізованому мамологічному центрі уважно оглянули, все детально пояснили і заспокоїли. Наразі у мене все гаразд і достатньо просто регулярно обстежуватися, щоб тримати питання під контролем.

Тому перемога в конкурсі стала мені неабияк у нагоді. І я вам дуже дякую, що піклуєтеся про здоров’я жінок. Адже зараз доволі складно знаходити час і мотивацію на проходження мамологічних обстежень. Хоча це потрібно робити обов’язково, щоб нічого не пропустити та бути спокійним за своє здоров’я. Просто раз на рік чи два робити мамографію, не чекаючи на тривожні симптоми. Це не страшно, не боляче, не так дорого і не настільки суттєве опромінення отримує жінка, у порівнянні з навантаженням та витратами, які потім лягають на плечі хворої на рак молочної залози людини.

Добавить комментарий