33f74d4d-deab-450d-a41e-bb631189a8ea_670x0_resize

8 жовтня вдови учасників АТО пройшли безкоштовні огляди у мамолога. Проект «БФ «Квітна» ініційований до Дня боротьби з раком молочної залози в Україні та проходить за підтримки клініки «Верум». Жінки отримали консультацію лікаря-мамолога, а також, в залежності від віку пацієнток, УЗД або маморафію молочних залоз.

Перші 5 дружин, загиблих у ході війни на сході військових, вже отримали можливість безкоштовного огляду лікаря-мамолога та мамографії або УЗД, аби упевнитись у своєму здоров’ї.

«Для мене це було справді важливо, адже упродовж багатьох років я живу з діагнозом мастопатія», — говорить 50-річна Світлана, вдова учасника АТО, учасниця проекту —  «Зараз, це питання мене дуже хвилювало, у зв’язку з віковими змінами у моєму організмі. На щастя, нам випала така нагода пройти справді якісне обстеження і діагностику. Лікар дуже фахово й доступно пояснив мені мої наступні кроки, дав диск із записом моєї мамографії та наголосив, що він буде потрібний наступного року, для порівняння динаміки».

БФ «Квітна» вдячний керівництву клініки «Верум», яка відгукнулась на пропозицію та  надала можливість проведення безкоштовних оглядів дружин загиблих учасників АТО.

«Наша головна мета — допомагати людям», — говорить директорка клініки Верум – Олена Черненко, — «Тому, коли фонд «Квітна» запропонував нам взяти участь у проекті, ми з радістю погодились. Адже тільки рання та точна діагностика є запорукою швидкого одужання та мінімально травматичного для організму лікування будь-яких порушень роботи молочних залоз».

Пані Олена також нагадує, що згідно зі світовими рекомендаціями, всім жінкам необхідно:

  • щорічно проходити профілактичні обстеження у мамолога,
  • робити УЗД молочних залоз жінкам до 40 років,
  • після 40 років робити мамографію.

«У нашому спільному із Фондом проекті ми не лише проводимо огляди для дружин загиблих воїнів, але й просимо усіх учасниць поширювати інформацію щодо важливості таких оглядів. Тільки разом ми можемо змінити ситуацію на краще», —  наголошує Олена Черненко.

Нагадаємо, минулоріч 10 дружин загиблих учасників війни на сході також проходили обстеження у лікаря мамолога та здійснювали необхідну діагностику. Цього ж року, в рамках Дня боротьби з раком молочної залози БФ «Квітна» також проводить опитування серед жінок України й дарує 3 сертифікати на діагностику.

Добавить комментарий