3T0A5938_mr1505747957784

Відома українська блогерка – Наташа Наффі — дивовижно поєднує у собі зовнішню та внутрішню красу.  Авторка блогів з мільйонними переглядами, улюблениця відомих брендів, сміливо говорить на своєму каналі не лише про красу, а й про проблему раку молочної залози, і не лише говорить, а й долучається до боротьби з цією недугою. Ми зазирнули у світ її творчості, краси, спільно пройшлись шляхом успіху від самого зародження каналу і донині; привідкрили завісу її особистого життя та обговорили плани на майбутнє. Як усе починалось і яким бачить свій творчий розвиток у майбутньому Наташа Наффі

«Жінка — мрія»

У дитинстві я жила в Сибірі. Ми часто літали до Києва, і ось коли ми вчергове летіли до столиці, я побачила стюардесу досконалої зовнішності. Вона була абсолютно розкішною, немов з кінофільму, жінка-мрія, від неї пахло неймовірними французькими парфумами. До того я не зустрічала жінок такої вроди, та й взагалі у радянський час це було щось немислиме. Саме у той момент у моїй дитячій свідомості зародилась мрія бути такою ж гарною жінкою. Згодом я навіть мріяла бути стюардесою. 🙂

Зараз я розумію, що мене завжди приваблювала жіноча краса, передовсім внутрішня, в усіх її проявах, і звичайно ж зовнішня краса.  Був період, коли я думала, чим я хочу займатись і весь час я пов’язувала себе з красою та косметикою. Тоді ще не було блогів, все виглядало зовсім інакше, і я не уявляла, що з цього вийде.

«Моє життя складалось по-різному…»

Я рано вийшла заміж, рано стала мамою. Два роки я просто сиділа вдома, а потім не витримала і втекла працювати на зйомки. Багато допомагала з організацією зйомок кліпів. За освітою я менеджер індустрії дозвілля, і саме ці навики мені дуже згодились. Я також багато пропрацювала за своєю професією — 9 років на фестивалі «Джаз Коктебель» — це безцінний досвід. Зараз вже майже 7 років як я веду свій блог.

«Блог – це творча віддача»

Як все почалося? В Youtube, коли я шукала інформацію про пензлики для макіяжу, я знайшла американських блогерів і просто загорілась ідеєю про свій канал. Потім натрапила на російськомовних блогерів, і це для мене стало знаком – час спробувати! Мене нічого не стримувало: ані відсутність досвіду, ані відсутність камери. У мене був звичайнісінький фотоапарат, і я не дуже вміла ним користуватись. Про те, як ставити світло, знімати відео, монтувати та інші деталі я теж дізнавалась в процесі. Але в мене було неймовірне бажання ділитись своїми знаннями, навичками та думками та знаходити однодумців. Я, нарешті, була у тому середовищі, про яке я так давно мріяла, адже творчі прояви потребують віддачі, і саме блог – це творча віддача. Якщо глядачам цікаво, що ти робиш, то вони приходять саме на твій канал. Коли я почала знімати відео, вони були середньої якості, але на той момент і вимоги у глядача були іншими, відверто кажучи, їх не було. То був час, коли блогер ком’юніті і аудиторія лише формувались. Зараз, коли аудиторія сформована, вона кочує від блогера до блогера, адже вибір та конкуренція – шалені. Тоді ж, блогерів було обмаль і ми поступово збирали бьюті тусовку, свою аудиторію. Мені постійно хотілось удосконалюватись, я експериментувала з технікою, вчилась монтувати.

«У глядачів зявився більший вибір, але часу для переглядів більше не стало»

Сьогодні запити аудиторії дуже змінились. Глядачі стали більш вимогливими. Сім років тому — це було хобі, мені хотілось діалогу з людьми. Я була безмежно щасливою, що люди приходять на мій канал, при цьому навіть не уявляючи, як це відбувається. Це був для мене шок. Я не ставила собі за мету зібрати велетенську аудиторію, ні, не в цьому ж суть, важливою була саме якість аудиторії, а не її кількість. З часом прийшло багато блогерів, і щодня їх число зростає, одночасно ростуть і вимоги аудиторії. Глядач став значно обізнанішим і його потрібно дивувати темами, розповідати щось новеньке, адже всі хочуть бачити якісний контент, гарну картинку, хочуть знати більше про приватне життя, бо ти стаєш цікавою не лише, як людина, яка робить макіяж, людей цікавлять і приватні аспекти твого життя.

«Ідеальне поєднання: робиш щось круте, те що тобі подобається і отримуєш з цього дохід»

Коли у мене з’явились пропозиції щодо співпраці, я відчула, що моє хобі переросло у професію. Мене почали запрошувати у цікаві проекти, і сьогодні я пишаюсь співпрацею з багатьма відомими і статусними брендами. Попит на рекламу у блогах з’явився в Україні відносно недавно. До конфлікту між нашими країнами, я співпрацювала з Росією і навіть мала там контракти, однак, через ситуацію на сході я припинила роботу і на  певний період відчула затишшя. В Україні популярні бренди лише починали цим займатись. Зараз українські представники відомих брендів запускають достатню кількість проектів, і ми доволі тісно співпрацюємо.

 «Дорослішаю я, дорослішає і розвивається мій блог»

Час не стоїть на місці, все зазнає змін, і, звісно, всі ці процеси відбиваються на моїй творчості. З часом я почала більше цікавитись косметологією, мене почали приваблювати ін’єкційна медицина та пластична хірургія. У сенсі контенту від цього виріс мій блог: до баночок і помадок додався мій особистий досвід пластичної хірургії, уколів краси. Мені цікаво вийти з цього закритого простору у межах своєї кімнати і запросити глядача разом зі мною відвідати пластичного хірурга, косметолога. Це доволі інтуїтивні кроки, я не планую чогось навмисно, і не провокую. Якщо взяти мій пластичний щоденник – це операція, на яку я наважувалась 10 років. Мені вдалось пояснити аудиторії, чому я пішла на цей крок і для чого мені це потрібно. Як не дивно, на каналі не було жодних негативних відгуків, хоча відео доволі провокаційне. Я перша з російськомовних блогерів, яка поділилась таким доволі інтимним досвідом, показала все від початку і до кінця, розповіла про все від першої особи. І знову ж таки цей крок був інтуїтивним. Я як пацієнт шукала відповіді на свої питання, не від лікарів, а від пересічних дівчат, щоб знати як до цього підготуватись, але мені не вдалось знайти нічого подібного. Так виникла ідея відзняти і показати весь процес. Я багато експерементую на своєму каналі, але важливу роль відіграє сам глядач. Мені часто пишуть теми, які хочуть почути у блозі, я враховую реакцію аудиторії на ті чи інші відео. Коли, скажімо, я публікувала відео з операційної після пластики — я дуже хвилювалась, як сприйме аудиторія. Але я не орієнтувалась на нерозуміння, адже людей, яким це цікаво завжди більше.

«Найлегшими в сенсі затрачених зусиль є відео влоги»

Мої улюблені ролики з зачісками. Вони мені надзвичайно цікаві, хоча, якщо дивитись по реакції аудиторії, викликають не такий інтерес, як інші. Найбільш трудоємним процесом є відео з make-up, бо вимагають відповідного технічного супроводу і пост продакшину, коли 40 хвилин відео потрібно викласти у 5 хвилинному ролику. Найлегшими в сенсі затрачених зусиль є відео влоги. Зараз останній формат мені найбільше до душі, мені цікаве живе відео, живе спілкування, мені подобається ділитись емоціями, досвідом.

Я також шукаю нові та цікаві рішення для розвитку блогу. Зараз я створила бьюті бокси, куди вкладаю перевірені мною косметичні засоби: мініатюри та повноцінні засоби. Окрім того, я надихаюсь самим наповненням коробочки. Я отримую шалене задоволення від створення дизайну коробочки, наклейок, мені подобається додавати бьюті сюрпризи та подарунку.

#Ти потрібна цьому світові

Мене завжди цікавила і продовжує цікавити тема благодійності. Мій блог не лише хобі і справа мого життя, і я рада, що маючи таку інформаційну силу можу скерувати її на добрі справи. Ідеї створення «барахолки», як такої, не було. Це реакція на виклик долі, з яким зіштовхнулась рік тому наша колега, блогерка Христина Гмирянська. Якось вона зателефонувала і сказала, що з нею сталась біда.

Христина була в паніці, взагалі вона дуже чутлива дівчина, і це був дуже тонкий момент, коли людина більше потребує моральної підтримки, аніж навіть медикаментозної, і коли саме підтримка — це 80% успішного лікування.

Ми з дівчатами організували барахолку. Символічно вона відбулась у день жіночого здоров’я і включала сам розпродаж та лекцію. Все, що у нас залишилось ми вирішили продавати через окремий канал в Інстаграм, де люди зможуть зробити приємне не лише собі, придбавши необхідну косметичну продукцію, а й зробити свій вклад у благодійність.

Ми побачили, якою вражаючою є сила підтримки і вирішили продовжувати барахалку, адже процес уже був налагоджений і давав хороші результати. Тому ми вирішили не зупинятись, і прийняли рішення допомогти  Юлі Маліченко.

Добавить комментарий