8769f1ccc5cbf6cffa6eb2d995683d46

Як і фізичне здоров’я, розумова активність – напрочуд важлива для людини. Тому мозок, як і м’язи на тілі, потрібно регулярно тренувати.

Відомий український лікар Євген Комаровський пропонує батькам та дітям кілька простих та цікавих вправ, які допоможуть підтримувати себе у формі, уникнути негативних вікових змін і ефективно провести час з сім’єю.

Вправа 1. Відчуйте світ по-новому

Вправу можна проводити у будь-якому місці. Наприклад, у своїй квартирі. Для цього заплющіть очі й 5 хвилин послухайте, як звучить квартира. Позмагайтеся з дитиною, хто помітить більше незвичайних деталей. Дивно, але ми можемо дізнатися багато нового. Наприклад, виявиться, що в спальні солодко мурчить кішка. До речі, а що відбувається за вікном? У цій вправі, наші відчуття працюють у нових умовах, а отже й мозок робить зарядку. Ще це допомагає концентрації, і розвиває чутливість.

Вправа 2. Розвивайте творче мислення

Наступний тренувальний етап спрямований на розвиток фантазії. Щоб підсилити творчі здібності, включіть ваш улюблений мультфільм. Але є умова – вимкніть звук. Підключіть до гри всю сім’ю і починайте озвучувати героїв. Нехай це буде незнайома серія, де дії персонажів не так легко передбачити. Не намагайтеся вгадати – вигадуйте! Дивимося на звичний світ по-новому і розвиваємо творче мислення.

Вправа 3. Згадати все

Розмови по душам, спогади про прожитий день дозволяють членам сім’ї зберігати довіру між собою. Щоденні бесіди також допомагають звільнити підсвідомість від негативної енергетики, яка тісно пов’язана з накопиченими проблемами.

Для цього перед сном розкажіть один одному як пройшов ваш день, але в зворотному порядку. Ви пам’ятаєте першу думку з якою прокинулися? Як вибирали одяг і що їли на сніданок? Якщо ця вправа здається вам легкою – згадайте події дводенної давнини.

Такими розмовами ми не лише зміцнюємо зв’язок з дитиною, обмінюємося враженнями, а й тренуємо наш мозок, адже він працює в незвичному режимі.

 

Джерело: Joinfo

Добавить комментарий