ерекір
Антимонопольний комітет закликає аптечні заклади долучитися до обговорення положень Етичного кодексу

Державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Світлана Панаіотіді звернулась до суб’єктів господарювання всіх форм власності, що здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами, із проханням взяти участь в обговоренні положень проекту Кодексу етичної діяльності аптечних закладів.

Як повідомляє pharma.net.ua, опитування триватиме до 30 листопада нинішнього року. Розробником опитування є “Аптечна професійна асоціація України” (АПАУ).

«Комітет підтримує запровадження механізмів саморегулювання на товарних ринках та вважає, що встановлення загальних для всіх учасників принципів професійної етики може позитивно вплинути на конкурентні відносини і сприяти вирішенню тих проблемних та спірних питань, що виникають під час здійснення господарської діяльності. Оскільки запропонований АПАУ проект Кодексу є відкритим для підписання аптечними закладами, що не є учасниками АПАУ, або іншими громадськими організаціями, декілька його положень потребують громадського обговорення для отримання позиції усіх ліцензіатів з роздрібної торгівлі лікарськими засобами”, – зазначили в АМКУ.

Це, зокрема, стосується  запропонованого проектом Кодексу прагнення до рівномірного розміщення суб’єктами господарювання аптек у населених пунктах шляхом “не відкриття” нових аптек у будівлі чи приміщенні за адресою, яка вже використовується  іншою аптекою на підставі відповідної ліцензії.

У Комітеті пояснили, що дія цієї норми не розповсюджується на відкриття аптек, що розміщені в будівлях лікувально-профілактичних закладів або торговельних центрів, мають ліцензію на провадження діяльності, пов’язаної із виробництвом (виготовленням) ліків в умовах аптеки, мають ліцензію на провадження діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, розміщуються у будівлях чи приміщеннях, які будь-який проміжок часу протягом останнього року використовувались як місце провадження діяльності аптеки іншим ліцензіатом.

АМКУ закликав усіх зацікавлених учасників ринку надіслали пропозиції до 30 листопада 2016 року.

Добавить комментарий