Головний онколог Києва Дмитро Осинський розповів Благодійному фонду «КВІТНА», чому жінки бояться проводити обстеження грудей, а також про те, що допоможе зберегти і красу, і здоров’я.

«Жінки дуже бояться того, що у них виявлять рак. Можливо, це пов’язано з тим, що довгі роки пацієнтам не відкривали реальну картину — приховували, говорили, що це якісь запальні процеси. Пацієнт отримував операцію, видаляли молочну залозу, призначали лікування, а пацієнтові все так же продовжували не говорити».

«Це боязнь того, що, якщо виявлять, потрібно буде видаляти груди повністю, проходити хіміотерапію, а жінка втратить волосся, будуть якісь ускладнення від променевої або гормонотерапії. Все це призводить до того, що жінка замикається в собі і починає звертатися альтернативно до лікування різними травами, грибами, порадами сусідок, при яких не треба ні операцій, ні хіміотерапії, ні променевої терапії. Це зберігає і волосся, і фігуру, але, на жаль, це не збереже найголовнішого — здоров’я», — ділиться Дмитро Осинський.

Доктор розповідає про те, що може зберегти жінці і життя, і здоров’я, і красу: «Раннє виявлення молочної залози, коли є перша стадія малої форми, можна зробити органозберігаючу операцію з подальшими гормонотераепією і променевою терапією. Це збереже фігуру і волосся, а головне — здоров’я і життя».

«Жінки повинні розуміти — вони відповідають не тільки за своє здоров’я, але і за всю свою родину. Тому що вона — берегиня сімейного вогнища. Здоров’я належить не тільки їй».

Добавить комментарий