Концерт за життя: #helpirina з Хосе Каррерасом

17 грудня у палаці «Україна» пройде концерт легенди світової оперної музики Хосе Каррераса «Життя в музиці».
Життя — це не просто слово. За неї Хосе Каррерасу довелося поборотися, перемагаючи страшний діагноз — рак крові.

Тепер світовий тенор допомагає боротися за життя іншим людям. Кошти від продажу квитків на київський концерт, придбані тут, підуть на порятунок життя мами 12-ти дітей Ірини Арсентьєвої, хворої на рак грудей.

Благодійні квитки можна придбати зі ЗНИЖКОЮ 10% за ПРОМО-КОДОМ helpirina. Кількість благодійних квитків обмежена — 100 штук.

До 15 грудня Ви можете купити квиток на концерт світового тенора Хосе Каррераса, при цьому ставши Ангелом для матері-героїні.

Допомагати просто. Допомагати приємно.

Придбати квитки можна за посиланням: https://arm.frontmanager.com.ua/PublicAPI/WidgetStep1.aspx?__uid=FdplQ1n38pSvJ812iXjvhQ&event=720621654

Історія великого тенора

Хосе Каррерас — легенда оперної музики, один із трьох великих тенорів світу. «Голос, наповнений зрілим звучанням, пульсуючою теплотою і красою, що межує з гірким сумом» — так описував New York Times голос одного з кращих тенорів світу, Хосе Каррераса. У грудні 2016 року Хосе Каррерасу виповниться 70 років, відразу після ювілею співак дасть єдиний концерт в Національному Палаці мистецтв «Україна», де в супроводі симфонічного оркестру виконає найвідоміші уривки з опер, ораторій, класичних і популярних музичних творів. За диригентський пульт стане маестро Давид Гіменез, з яким Хосе Каррерас гастролює останні роки.

Він народився у 1946 році в Барселоні і, ще дитиною пристрасно полюбив спів, побачивши Маріо Ланца у фільмі «Великий Карузо». Перший публічний виступ Хосе відбувся на державному іспанському радіо, коли йому було всього 8 років. В 11 років Каррерас дебютував роллю оповідача в чоловічому сопрано «El retablo de Maese Pedro» в Гран-Театрі в Лісеу. Хосе Каррерас навчався співу та грі на піаніно в консерваторії Барселони. У 1970 році відбувся його дебют на оперній сцені рідного міста. Сходження маестро на музичний Олімп було стрімким і до 28-ми років Хосе Каррерас вже мав на своєму творчому шляху 24 ролі першого плану, виконаних у провідних світових оперних постановках. Протягом усього життя Хосе працював з уславленими солістами та диригентами. Музична дискографія тенора налічує понад 150 записів, проданих тиражем понад 50 мільйонів примірників. Він співає на провідних сценах світу. З величезним успіхом виконував партії Калафа на сцені Віденської опери (1983), Хозе на фестивалі «Арена ді Верона» (1984), головну партію в «Андре Шеньє» Джордано (1986, там же), Каніо в Ла Скала (1987).

У 1987 співак важко захворів, у нього виявили гостру лейкемію. Більше року знадобилося Хосе для боротьби з підступною хворобою, і він зміг узяти гору. Після перебування на межі життя і смерті маестро зумів повернутися в оперний світ зовсім іншим.

Його повернення на світову оперну сцену було справжнім тріумфом і почалося воно з концерту легендарного проекту «Три Тенора» (разом з Лучано Паваротті та Пласідо Домінго) на відкритті Чемпіонату Світу з футболу в Римі в 1990 році. Саме цей виступ розширив рамки опери, яка до цього вважалася заручницею академічних залів. Самі виконавці стали справжніми легендами свого часу. Проект постійно гастролював світом і проіснував до 2003 року.

У репертуарі співака понад 60 опер, у числі яких «Андреа Шеньєр», «Богема», «Сум», «Вертер», «Дон Карлос», «Кармен», «Сила долі», «Паяццо», «Еліксир кохання», «Бал-маскарад» та багато інших. Всього ж на його рахунку понад 600 вокальних партій від епохи бароко до сучасної музики. Одночасно з роботою в опері, Хосе продовжує давати сольні концерти на найвідоміших концертних майданчиках світу.

Добавить комментарий