Пластичний хірург Сергій Дербак розповів Благодійному фонду «Квітна» про те, як правильно обрати клініку пластичної хірургії та хірурга.

Про те, як обрати хірурга

«По-перше, до очної консультації Ви повинні вибрати ряд пластичних хірургів і клінік, які хочете відвідати. Тому що Ви обов’язково повинні почути багато думок. В Україні є достатня кількість пластичних хірургів, клінік пластичної хірургії, — розповідає доктор Дербак. — Насправді, вони різного рівня і різної підготовки хірургів. Ви повинні знайти свого фахівця, який відповість на всі Ваші запитання».

«Якби я не був пластичним хірургом, я б порадив своїм близьким спочатку вивчити інтернет. Не заглиблюватися, не читати відгуки (бо 90% відгуків пишуть самі клініки і хірурги), але все ж потрібно подивитися роботи конкретних пластичних хірургів і звернутися до тих фахівців, у яких є як мінімум портфоліо з проблеми, яка Вас цікавить. Часто пластичний хірург профілюється на якійсь окремій проблемі. Тому не завжди хірург, який робить добре носи, робить добре груди. Тому виберіть собі профільного хірурга, у якого є хороший ряд фотографій «до-після». Це важливий момент», — радить Сергій Дербак.

Про вибір клініки пластичної хірургії

«Важливим є елемент вибору клініки. Є ряд відомих клінік, які присутні на ринку багато років, і навіть багато десятків років. Такі клініки мають свій пул довіри, туди можна звертатися і сміливо там оперуватися. Знову ж таки, при виборі хорошого пластичного хірурга в цій клініці, який буде Вам підходити».

«Буває так, що пацієнти знайшли хорошого професійного пластичного хірурга, який все добре розповів і оперував когось знайомого, але чогось в ньому ніби не вистачає. Насправді таке буває. І дуже важливо у відносинах пацієнт-хірург взамна довіра. Тому що хірург, беручи Вас на операцію, бере за Вас відповідальність про те, що він буде з Вами в будь-якій ситуації — при ускладненнях або без них, якщо у Вас виникнуть питання, чи буде він брати трубку в будь-який час, якщо Вам потрібна якась консультація. Важливо у виборі пластичного хірурга, щоб він був Вашою людиною».

Добавить комментарий