Головний онколог Києва Дмитро Осинський розповів Благодійному фонду «КВІТНА» про важливість роботи організацій з боротьби з раком молочної залози, і про свій досвід співпраці з ними.

«Існують різні фонди, організації, які допомагають нам, онкологам, у боротьбі з цим серйозним недугом — раком молочної залози. Фінансування у нас недостатнє і стовідсоткового покриття наших потреб для лікування онкологічних хворих, на жаль, немає. Пацієнти, які звертаються до цих фондів, отримують від них певну допомогу», — розповідає доктор Осинський.

«Ще один важливий момент в роботі благодійних фондів, з яким я стикаюся постійно, — це психологічна підготовка жінок. Це дуже важливо, щоб в той момент, коли жінка дізнається, що у неї є онкологічне захворювання, вона не опустила руки, не відмовилася від походу до лікаря і необхідного лікування».

«Є також організації жінок, які перенесли це захворювання і на своєму прикладі показують, що воно виліковне і з ним можна справлятися», — розповідає головний онколог Києва.

Добавить комментарий