Директор Національного інституту раку – Олена Колесник звернулась до українців з проханням сприяти НІРу у закупівлі необхідного, високоефективного хірургічного обладнання:

«На сьогоднішній день смертність від злоякісних новоутворень знаходиться на 2-му місці, на жаль, після серцево-судинних захворювань. Тому це велика проблема і не лише в Україні, адже приріст захворюваності кожен рік  дуже великий . На теперішній час майже мільйон населення хворіє на рак в Україні. Серед жінок на 1-му місці  — це рак грудної залози, серед чоловіків  — це рак легень. Тому це велика проблема, і лікування потребує багато часу та коштів. Чому саме так? Тому, що майже 60% всіх хворих — це хворі у занедбаному станіі це велика проблема для України.

Інститут наш науково-дослідницький, провідна установа в державі і займається науковими та клінічними розробками. В нас лікується майже 20 000 хворих на рік стаціонарно, кожен день консультуємо майже 500 хворих. Нам надають біля 35% коштів від потреби. Ці кошти розподіляються: на діток ми виділяємо все що потрібно, на ті препарати, які не можуть придбати виділяємо майже 100%, на дорослих не вистачає  часу та досвіду збирати кошти. Ми розуміємо, що держава на сьогоднішній час не може забезпечити всіх: жінок, мам, тих хто хворіє на рак молочної залози, тому що це найбільш розповсюджене захворювання на рак.

Якщо б фонди могли допомагати і цим хворим було б дуже добре. Ми могли б працювати за сучасними стандартами все ширше. Дуже важливим є медичне обладнання для ранньої діагностики: узд апарати, цифровий мамограф, а це дуже важливо, адже якщо раніше ми виявили пухлину раніше, то потребує це менше коштів. Потреби є у хірургічному обладнанні. Ви знаєте, що хворим на рак молочної залози є необхідність видалення яєчника, а це можна робити лапароскопічним шляхом, це малоінвазивний метод, але це потребує обладнання. Такі прості речі  — обладнання для хірургічного втручання — новітні,  технології потребують цього обладнання,  хірургічний метод він є основний.

Якщо говорити про перспективи в цілому, то я б сказала профілактика та рання діагностика є дуже важливою. Тому що лікувати на 1 стадії і 3-4 це дві великі різниці. Перспектива в обладнанні, яке проводить ранню діагностику, це дуже важливо» , — йдеться у відео зверненні Директорки НІР.

Нагадаємо, Благодійний фонд «Квітна» спільно з Національним інститутом раку 17.07.2017 розпочали спільний Всеукраїнський національний проект «Медичне обладнання для НІР».

Добавить комментарий