20 жовтня тему імунотерапії у боротьбі з раком обговорили лікарі на організованій Лікарнею ізраїльської онкології конференції «Персоналізована таргетна терапія і імунотерапія раку: від фундаментальної науки до клінічного застосування». Кращі з кращих, провідні фахівці в області нових методів лікування пухлин, відомі ізраїльські професори і лікарі LISOD виступили основними доповідачами форуму.

«Конференція, яку ми сьогодні проводимо, присвячена одній з найбільш обговорюваних аспектів онкології — імунотерапії в онкології. Це у певному сенсі — прорив у лікуванні онкохворих пацієнтів і це питання викликає інтерес серед колег онкологів», — зазначила Алла Вінницька, головний лікар клініки LISOD.

«В основному страждає імунна система», — переконує один з найвідоміших вчених з Ізраїлю, MD. PhD. Професор, Йосеф Ярден, — «Імунна система, власне й як, м’язева та ментальна системи у молодих людей достатньо сильні. Вони можуть краще протидіяти ракові. На сьогоднішній день з мутацією ніяк не можливо боротись. Цей процес не має зворотньої дії. Можливо колись у майбутньому часі, ми зможемо корегувати наші гени, але не в наш період. Однак, сама наша імунна система бореться з мутацією. Вона бачить ракову клітину, яка є чужорідною, і може мати одну, дві або більше мутацій, але це чужорідна клітина. Імунна система одразу ж відкидає її, якою б не була мутація. Це частина того позитивного аспекту цієї нової методики лікування, оскільки він направлений на боротьбу саме з мутацією клітини, чого методи лікування раніше не пропонували», — зазначив професор Ярден.

Лікар відділення торакальної онкології медичного центру Рамбам (Хайфа, Ізраїль) — Мар Московітц наголосила: «Сьогодні дослідження в області імунотерапії  на предмет застосування імунотерапії після хірургії та ад’ювантної радіотепії тривають. В найближчому майбутньому, через 3-4 роки ми дуже сподіваємось отримати результати цих досліджень».

 

Добавить комментарий