23

Ґабріелла Массанга — ведуча програми «Сімейні зустрічі» на телеканалі «5 канал». Вона знайома з багатьма зірковими родинами і як ніхто знає, наскільки важливий затишок і взаєморозуміння в домі. Створюють теплоту домашнього вогнища, звичайно ж, жінки.

Ґабріелла взяла участь у проекті «Обіцяй собі берегти себе», ініційованому БФ Квітна, щоб нагадати українським жінкам про важливість турботи про своє здоров’я. Адже, на жаль, часто так буває, що жінка відсуває себе на другий план, присвячуючи всі сили й енергію сім’ї та роботі.

Що для Вас означає — бути здоровою?

Для мене це бути в гармонії з собою.

Як Ви знаходите цю гармонію?

Потрібно дбати про своє здоров’я, любити себе і навколишній світ.

Розкажіть про свої правила здорового способу життя.

Спорт, правильне здорове харчування, намагаюся повноцінно висипатися. Відносно лікарів — раз або два рази на рік проходжу повне обстеження.

Як при великій завантаженості завжди залишатися активним і бадьорим?

Мені для бадьорості та активності важливий здоровий сон.

Як часто Ви займаєтеся спортом?

Три рази на тиждень відвідую спортзал, і масажі.

Ви розповідаєте своєму синові про важливість ведення здорового способу життя? Які звички ЗСЖ намагаєтеся йому прищепити?

Їсти правильну і здорову їжу, вести здоровий спосіб життя і займатися спортом. Тимофій вже три роки займається професійно рукопашним боєм.

Чи стежите Ви за здоров’ям своїх грудей? Чи робите самообстеження, відвідуєте мамолога? Як часто?

Раз на два роки відвідую мамолога, і закликаю всіх жінок робити це теж. Для власного ж блага.

З яким настроєм йшли на обстеження до мамолога?

З упевненістю, що у мене все має бути добре!

Що відчували і думали після того, як пройшли УЗД і консультацію?

Приплив бадьорості і радості за своє здоров’я. Цю впевненість в тому, що все добре, хочеться переживати знову і знову. І цього хочеться побажати кожній жінці. Не бійтеся, це не страшно. Виділіть всього 1 годину на рік, сходіть до лікаря і переконайтеся в своєму здоров’ї!

Як Ви вважаєте, як ефективно можна прищеплюваи правила здорового способу життя?

Все дуже індивідуально. У кожної людини свій підхід до здорового способу життя.

Чи важливо, щоб відомі люди пропагували правила збереження здоров’я і профілактики хвороб?

Вважаю, дуже добре, що питання профілактики раку молочної залози піднімаються. Розповідають, що і як потрібно робити. Адже насправді інформації про це захворювання не так вже й багато і знайти експертну думку, якій можна вірити, не завжди виходить. Дуже приємно усвідомлювати, що моя участь у проекті може врятувати чиєсь життя.

Чому вирішили підтримати проект з боротьби з раком молочної залози?

Тому що я впевнена, навіть якщо поставлений діагноз рак — це ще не вирок. Потрібно вчасно звертатися до фахівців, починати лікування — і продовжувати жити повним і яскравим життям. І, звичайно, дорогі жінки, любіть себе, бережіть себе, піклуйтеся про себе. Не чекайте тривожного дзвіночка. Ви потрібні Вашій родині, країні і всьому світу.

Джерело

Добавить комментарий