4

Не секрет, що переїдання — одна з основних причин накопичення кілограмів. Ні солодке, ні жирне, ні борошняне в невеликих кількостях не приведуть до утворення зайвих складочок. Чому ж ми, прекрасно знаючи це, продовжуємо закидати в шлунок їжу, яка вже не йде на користь? Надлишок їжі засмічує організм, створюючи проблеми не тільки з фігурою, але і зі здоров’ям.

Що ж змушує нас, незважаючи на фізіологічну ситість, продовжувати жадібно їсти? Розібравшись в собі і ставши більш усвідомлено ставиться до їжі ти без праці вирішиш проблему переїдання.

Їжа — заміна складніших потреб

Часто їжа замінює такі потреби, як любов, радість життя, самореалізація. Коли шлунок наповнюється їжею, інші потреби неусвідомлено блокуються, відходять на другий план.

І якщо нам не вистачає самоповаги, розуміння, задоволення від життя, у нас є небезпека перетворитися на рабів шлунка.

Їжа — потужний антидепресант

Справа в тому, що тонкий кишечник людини покритий особливими клітинами нервової системи, що виділяють ендорфіни — гормони задоволення. Саме тому, коли ми переживаємо негативний стан, нам інстинктивно хочеться їсти, щоб отримати задоволення.

А оскільки приводів для переживань у нас більш ніж достатньо, виходить замкнуте коло: чим більше їмо, тим більше хочеться — надмірна вага зростає, настрій псується, і ми знову їмо.

Їжа — процес, що вимагає уваги до свого тіла

Якщо ми під час прийняття їжі займаємо свою увагу сторонніми речами — дивимося телевізор, читаємо книгу, занурюємося в свої думки — то зовсім не помічаємо, коли організм дає сигнал «вистачить!».

Їжа не любить поспіху

Почуття насичення приходить тільки через 30 хвилин після початку прийому їжі. Тому, по-перше, їж повільно і не поспішаючи, а по-друге — вставай з-за столу з відчуттям легкого голоду, яке через деякий час перетвориться в відчуття ситості.

А якщо ти встанеш з-за столу, відчуваючи, що твій шлунок повний, то незабаром зрозумієш, що переїла.

Джерело: Единственная

Автор: Наталія Вересюк

Добавить комментарий