2

В 21 Центрі первинної медико-санітарної допомоги Одеси та області зявилася соціальна реклама «Обіцяй собі берегти себе». Це вже п`ята область, яка розмістила соціальну рекламу БФ «Квітна», покликану мотивувати українок до ранніх оглядів грудей на предмет виявлення патологій молочної залози.

«Питання раннього виявлення онкологічних захворювань  в Одеській області є дуже актуальним», — розповідає Оксана Ракунець-Сорочан,  заступник начальника управління начальник відділу контролю якості надання медичної допомоги управління охорони здоров’я Департаментe охорони здоров’я та соціальної політики Одеської ОДА. — «В даному напрямку в Одеській області здійснено дуже багато значних кроків. Під егідою директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації  В.О. Полясного створено центр онкодіагностики та профілактики онкопревенції з метою діагностики   онкологічних процесів на ранній стадії, та на І-II стадії  що дає  шанс на 100% одужання», — зазначила вона.

Завдяки участі у проекті  «Обіцяй собі берегти себе» Одеська область розмістила соціальну рекламу у медичних закладах  також і сільської місцевості, де жителі найменше проінформовані про недугу, її небезпечні ознаки та важливість щорічних оглядів у мамолога, які у 95% випадках здатні врятувати життя людини.  «Маємо  надію, що  цей крок наблизить сільське населення до медичної профілактичної допомоги та підвищить застереження до даної проблеми», — наголосила пані Оксана Ракунець-Сорочан.

1

Як свідчать дані Національного канцер-реєстру України, лише у 2016 році на рак молочної залози у Одеській області захворіло 826 осіб, серед них 12 чоловіків. 35% хворих упродовж року помирають.

Нагадаємо, мета проекту «Обіцяй собі берегти себе» — допомогти кожному українцю усвідомити особисту відповідальність за своє здоров’я і сформувати культуру профілактики раку молочної залози. Як переконують фахівці галузі онкології, знизити рівень смертності від раку молочної залози можливо на 30% лише завдяки ранній діагностиці. В Україні дуже низький рівень поінформованості про РМЗ.

Проект стартував ще у травні 2017 року. За цей час у проекті взяли участь: Джамала – співачка, переможниця Євробачення-2016; Марічка Падалко — ведуча телеканалу 1+1; Василіса Фролова — теле-радіоведуча; Анна Різатдінова — бронзовий призер Олімпійських ігор з художньої гімнастики; Аніта Луценко — телеведуча, тренер-мотиватор; Марина Поплавська — актриса Дизель Шоу; Даша Малахова — телеведуча, ресторатор; Ґабріелла Массанга — телеведуча; Іріша Блохіна — телеведуча, тренер збірної України з художньої гімнастики.

Раніше, у відповідь на звернення БФ «Квітна» Київська міська адміністрація погодила розташування соціальної реклами на вулицях столиці.

Якщо Ви прагнете допомогти жінкам дізнатись більше про те, як уникнути хвороби, і підтримати зірковий проект «Обіцяй собі берегти себе», Ви можете перерахувати кошти на рахунок благодійного фонду тут.

3

Добавить комментарий