соцреклама

За 2017 рік БФ «Квітна» розмістила соціальну рекламу із залученням зірок України  «Обіцяй собі берегти себе. Сходи до мамолога – збережи життя!» у чверті обласних центрів України.

Відтак, у столиці країни та у містах Житомир, Івано-Франківськ, Дніпро від травня до червня місяця з’явились борди, сіті-лайти або метролайти на вулицях міст. Це дало зможу вчергове звернути увагу жінок і нагадати їм про важливість щорічних оглядів у лікаря мамолога. З вересня місяця до проекту долучились Херсонська, Харківська, Одеська, Хмельницька, Тернопільська та Чернігівська області.

«Ми звертаємось в усі державні органи та можливі інстанції, а також до спонсорів з метою поширення соціальної реклами. Адже саме профілактичні заходи здатні збільшити в Україні виживаність від раку молочної залози від 15 до 30 % випадках. Йдеться про жінок працезданого віку, за якими не лише їхнє здоров’я, а й добробут всієї сім’ї. Тому для нас важлива кожна можливість, кожен інформаційний майданчик, який дозволить жінкам зберегти здоровя та врятувати життя. Безумовно для нас це показник, який у цьому році ми прагнемо збільшити. Але найкращим показником для нас будуть врятовані життя жінок України», — зазначив засновик БФ «Квітна» Уріель Штерн.

Всього було роміщено 47 бордів у Києві, Дніпрі, Хмельницьку та Херсоні, 60 сітілайтів у Києві та Хмельницьку, 75 метро лайтів у Києві та постери у медичних установах Житомира, Харкова, Тернопільської, Хмельницької, Одеської, Херсонської, Івано-Франківської областей. А також у Національному інституті раку.

«Питання раннього виявлення онкологічних захворювань  в Одеській області є дуже актуальним», — розповідає Оксана Ракунець-Сорочан,  заступник начальника управління начальник відділу контролю якості надання медичної допомоги управління охорони здоров’я Департаментe охорони здоров’я та соціальної політики Одеської ОДА. — «В даному напрямку в Одеській області здійснено дуже багато значних кроків. Під егідою директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації  В.О. Полясного створено центр онкодіагностики та профілактики онкопревенції з метою діагностики   онкологічних процесів на ранній стадії, та на І-II стадії  що дає  шанс на 100% одужання», — зазначила вона.

Людмила Небесна, головний лікар Хмельницького обласного центру здоров’я, у свою чергу наголосила, — «На сьогоднішній день проблема раку молочних залози дуже актуальна як в Україні, так і на Хмельниччині. Саме проведення просвітницьких заходів активізує жінок до проходження обстеження грудей, зокрема й мамографії. Завдяки проведенню такої кампанії, наші жінки отримали змогу вчасно подбати про власне здоров’я».

Загалом соціальна реклама охопила 6 областей України, що становить чверть країни та 3 обласних центри й столицю України.

У Києві соціальна реклама розміщувалась в період з травня по грудень. Загалом було розміщено 25 метролайтів упродовж травня-червня, 5 бордів, 20 сіті лайтів та 20 метролайтів з червня по серпень та 15 бордів, 20 сітілайтів, 30 метролайтів з жовтня по грудень. Загальна кількість розміщеної соціальної реклами у столиці: 75 метродлайтів розміщувались у продовж 7ми місяців, 40 сітілайтів упродовж 6 ти місяців та 20 бордів упродовж 6ти місяців.

 

Добавить комментарий