doctor equipment

Не встигли «охолонути» розмови з приводу підписання декларації пацієнта з лікарем, як українські законодавці заговорили про нову послугу ­– електронний рецепт.

Впровадження електронного рецепта автоматизує процес виписки ліків, знизить частоту помилок при призначенні медикаментозної терапії та полегшить координацію лікаря з фармацевтом, що дозволить заощаджувати час як пацієнтів так і медпрацівників, а також відслідковувати лікарем дотримання хворим призначеного ним лікування.

Пілотний проект запуститься у п’яти містах України (Вінниці, Дніпрі, Івано-Франківську, Черкасах та Бахмуті) після остаточного заповнення бази інформаційної системи, куди увійдуть усі дані про медичні установи, лікарів та пацієнтів.

Рецепти будуть виписувати у формі електронного документа та надсилатимуть через електронні засоби відповідно до Законодавства України. При цьому, дійсним рецепт залишатиметься виключно в електронному вигляді. Самостійно роздрукований та підписаний вручну рецепт не матиме юридичної сили та не буде дійсним.

Отримати ж електронні рецепти зможуть лише ті пацієнти, хто підписав декларацію з лікарем.

Запровадження в дію послуги заплановано після квітня 2018 року.

Джерело: УКРАЇНСЬКА ПРАВДА

Добавить комментарий