на приеме

Перед тим як звернутися за консультацією до лікаря, хворому корисно подивитися відповіді на свої питання в інтернеті. Такого висновку дійшли австралійські вчені, які, знаючи звичку людей «в першу чергу» запитувати діагноз у Google, а лише потім йти до лікарні, перевірили, як така практика відбивається на взаєминах пацієнта з лікарем.

Вчені провели масштабне дослідження на територіях лікарень Святого Вінсента й Остін у Мельбурні, де протягом чотирьох місяців запитували пацієнтів, чи шукали вони свої симптоми у всесвітній павутині. Більше 34% пацієнтів з поміж 400 опитаних «консультувалися з інтернетом» і у 77% випадків це позитивно вплинуло на подальшу комунікацію з лікарем.

Пацієнти, які вивчили можливий діагноз в інтернеті, задавали лікарю обґрунтовані питання та отримували більш конструктивні та ефективні консультації, ніж непідготовлені пацієнти.

«Пошук інформації про здоров’я в інтернеті позитивно вплив на відносини лікаря та пацієнта, особливо у випадках з пацієнтами, які знаються на програмі електронної охорони здоров’я, при цьому діагноз з інтернету навряд чи змусить засумніватися такого пацієнта в діагнозі або лікуванні практикуючого лікаря», – стверджує доктор медичних наук і співавтор дослідження Ентоні Кокко.

Разом з тим, деякі пацієнти повідомили, що під час пошуків діагнозу в інтернеті їх тривога про своє здоров’я значно збільшилася.

Питання на тему здоров’я стоять на другому місці з найчастіше запитуваних у Google в 2016 році.

Джерело: The Advocate

Добавить комментарий