вава (1)

До проекту «Пішла, щоб повернутись» долучилась чергова українська соціально-відповідальна компанія. Цього разу частиною проекту стали журналісти, які не лише особисто змогли відвідати лікаря-мамолога та зробити необхідні діагностичні обстеження, а й донести досвід мільйонній аудиторії своїх читачів. Чому працівники інформаційної агенції «Журналіст» вирішили взяти участь у проекті, як це було і чому варто долучатись бізнесу до соціальних ініціатив розповідає керівник інформаційної агенції – Катерина Флекман.

Для нас участь в проекті це передовсім черговий крок будування команди, адже будь-якій людині досить важко віч-на-віч зустрітись із страхами. Традиційно, похід до лікаря, навіть профілактичний, викликає у нас певний рівень стресу, тому виникає бажання відкласти його на невизначений термін. Але, коли поруч є люди, які готові розділити з тобою твої емоції, підтримати, та пройти цей шлях разом простіше наважитись на цей крок.

Чи складно було Вам як журналістам долучатись до проекту?

Ми – журналісти, наше завдання – донести суспільно-важливу інформацію через різні формати та жанри, для створення яких ми маємо заглиблюватись у проблематику зсередини. І якщо ми беремося говорити про цінність профілактики здоров’я, то маємо особисто відчути емоції, які викликає ця тема –страх, несприйняття, власна перемога над негативними відчуттями.

Наскільки важливо на Ваш погляд компаніям брати участь у соціальних ініціативах?

Ми, як представники українського бізнесу, маємо надавати приклад іншим, тому що обрали для себе роботу у публічному просторі. Тому корпоративні традиції, які ми започаткували, можуть також відіграти певну роль для тих, хто шукає соціально-активний шлях. Насправді, всі ми – не лише колеги та корпоративні одиниці, ми люди, які потребують уваги та піклування.

Якою була реакція колективу на Вашу пропозицію долучитись до проекту?

Перше, що відповіли дівчата: «давно пора». Саме так, адже кожна з них замислювались про огляд у лікаря, але або внутрішні страхи чи зовнішні перепони завжди ставали на заваді,  а тут все співпало, і окремо вихідний для цього виділено і хороші спеціалісти і дівчата мають змогу поділитись між собою страхами, адже цей крок став спільним для кожної з них.

Чому це важливо для Вас як керівника?

Думаю, що позаплановий вихідний та компенсація огляду у лікаря для наших дівчат – це один зі способів для мене, як для керівника, підкреслити їхню важливість в моєму житті та професійному просторі. Підтримати або викликати у них бажання звернути увагу на власні потреби поза робочим процесом. Життя – набагато більше ніж професія або її реалізація, і саме збереження життя та здоров’я має бути першочерговою цінністю, які ми маємо підтримувати. Наразі, ми проходимо огляди та допомагаємо одна одній подолати внутрішні перепони, що виникають в процесі. Я вдячна команді Благодійного фонду «Кванта» за можливість отримати такий соціально-важливий досвід.

Добавить комментарий