бараниківська ЗОШ

П’ять закладів освіти з різних регіонів України долучились до інформаційних кампаній Благодійного фонду «Квітна»: «Обіцяй собі берегти себе» та «Чоловіки проти раку». Учні та студенти самостійно створювали інформаційний стенд, розносили листівки у своєму місті, проводили відкриті лекції — все це задля інформування населення про методи профілактики раку молочної залози та мотивації жінок  до щорічних оглядів у лікаря-мамолога. Окрім цього дівчата підліткового віку взяли участь у відкритих лекціях щодо методів проведення самооглядів та способів профілактики раку молочної залози.

«Ми долучились до проекту з метою підвищення обізнаності серед людей про рак молочної залози, адже це один із найстрашніших і згубних видів раку. Вчасне виявлення та лікування цього захворювання дозволяє врятувати життя жінки, саме тому учні Любимівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів разом з вчителем Кобець Іриною Володимирівною, взяли участь у проекті», — повідомляє дирекція Любимівсько школи.  Учні також створили стенд з інформаційними матеріалами та  розповсюджували листівки зі соціальною рекламою в громадських місцях села Любимівка, закликали жителів до щорічного медичного обстеження та своєчасного лікування.

любимівка фото

Інформаційно-просвітницькі заходи також були проведені у Кременчуцькому ліцеї ім. А.С. Макаренка, Бараниківській ЗОШ, Куп’янському медичному коледжі.

купянський медичнй коледж

Також відповідні заходи були проведені серед студентів Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. «У визначенні різних захворювань молочних залоз надзвичайно важливим аспектом є самообстеження. Важливо, аби жінкам нагадували про необхідність обстеження грудей. Тому що своєчасна діагностика допоможе уникнути цієї проблеми у майбутньому та збереже життя», — йдеться у повідомленні від Центру зв’язків із громадськістю ВНЗ.

dav

dav

БФ «Квітна» висловлює вдячність усім, хто долучився до заходів і власним коштом поширив інформацію серед своєї аудиторії. Це дуже важливий крок, що надихає. Ми віримо, що саме такими поступовими заходами нам спільно вдасться наблизити мету і знизити рівень смертності в Україні від раку молочної залози та підвищити виживаність до світового рівня, де одужують 95% жінок з таким діагнозом!

Добавить комментарий