375

Два з половиною роки Благодійний фонд «Квітна» веде активну боротьбу з онкологічним захворюванням номер один серед жінок – раком молочної залози. Ми розпочали свою роботу 4 квітня 2016 року. За попередні два роки своєї діяльності ми звітували раніше, а сьогодні хочемо розповісти про досягнення і перемоги у 2018 році.

Ми раді повідомити, що за 2018 рік було зібрано 2 587 692,06 грн.

Завдяки Вашій допомозі у 2018 році ми надали допомогу десятьом нашим підопічним на суму 548700,88 грн. На ці кошти було проведено життєво важливі операції, придбані медичні препарати для хіміотерапії та інших лікарських процедур, зроблені необхідні аналізи, проведені медичні консультації та променеве опромінення.

Кожна Ваша гривня подарувала можливість боротися за життя!

Повна сирота і самотня мама 4-річного Джаспера Юлія Маліченко у 2018 році успішно завершила своє лікування від раку молочної залози. 30-річна жінка, якій не було на кого розраховувати у допомозі, у 2017 році звернулася до Фонду з останньою надією. У 2018 році Юля завершила курс  післяопераційної хіміотерапії, променевої терапії та продовжує курс підтримуючої терапії у пігулках. У цій перемозі над хворобою внесок кожного з вас! Нам вдалося забезпечити лікування на суму 119973,31 грн. у минувшому році.

Лариса Левицька, яка дізналася про свій діагноз під час вагітності й одразу після народження дитини розпочала лікування від раку молочної залози, пройшла процедури хіміотерапії на загальну суму 2866,98 грн.

Своє лікування у 2018 році завершила 26-річна вчителька англійської мови у сільській школі Анна Димура. Дівчина виховує маленьку донечку і самотужки осилити вартісне лікування у родини не було можливості. Спільними зусиллями ми допомогли Анні у розмірі 1450 грн., кошти були направлені на медичні препарати.

68-річна Ніна Свиріна змогла пройти життєво необхідне лікування на загальну суму 80996,5 грн.

Завдяки небайдужим людям ми допомогли у проходженні хіміотерапії мамі трьох синів Ірині Риндич на суму 11 790 грн, але, нажаль, хвороба виявилася сильнішою, й Ірина пішла…

На жаль, щороку прохання про допомогу лише збільшуються. Без вас — наші таємні і явні благодійники — впоратися з хворобою нереально. Нам не обійтися без вашої участі та турботи й у 2019-му році. Навіть держава з її величезними бюджетами сьогодні не в змозі вилікувати всіх онкохворих жінок України. Наших сил, на жаль, вистачає лише на підтримку особливих випадків -тих, кому розраховувати немає на кого. Спасибі вам величезне за вашу постійну підтримку та розуміння. З вашою допомогою ми сподіваємося навчити жінок України піклуватися про себе і робити все для того, щоб не захворіти і звертатись до лікаря профілактично, а не коли вже потрібне хірургічне втручання.

Профілактика і рання діагностика — найкоротший шлях до здоров’я жінок.

Соціальний проект «Обіцяй собі берегти себе», який стартував у 2017 році, уже став насправді Всеукраїнським, адже до нього постійно долучаються міста, села та області України. Героїнями проекту у 2018 році стали співачка Тоня Матвієнко, актриса студії «Квартал 95» Олена Кравець, співачка Оля Полякова та акторка Ольга Сумська.

У цьому році кампанія уже реалізується у 13-ти населених пунктах України, серед яких м. Київ, київська, запорізька, черкаська, одеська, дніпропетровська, івано-франківська, донецька, кіровоградська та інші області.

Не стоять осторонь проблеми і чоловіки. Найвідоміші, найбільш авторитетні чоловіки України підтримали ініціативу «Відведи маму, сходи з дружиною, розкажи сестрі». Мова йде про візит до мамолога. Проект стартував у вересні і його героями 2018 року стали: експерт зі системного розвитку Іцхак Пінтосевич, ресторатор і телеведучий Микола Тищенко, актор і ведучий Олександр Скічко, психолог і ведучий Дмитро Карпачов.

Завдяки підтримці КМДА на білбордах, сітілайтах та станціях метрополітену Києва з’явилася реклама про боротьбу з раком молочної залози за участі героїв проектів «Обіцяй собі берегти себе» та «Відведи маму, сходи з дружиною, розкажи сестрі».

Свого розвитку набуває проект Фонду «Пішла, щоб повернутися». Ця ініціатива – практична реалізація філософії та стратегії діяльності БФ «Квітна». Можливість отримати додатковий вихідний, щоб пройти щорічне обстеження у мамолога (єдиний метод профілактики РМЗ), у 2018 році надали своїм працівницям такі компанії: ІА «Журналіст», РА «Mainstream».

У 2018 році пройшов перший етап проекту «Я сильна. Я переможу!». Це проект для жінок і про жінок, які в щоденному своєму житті й діяльності  — справжні супергерої. Обличчями проекту стали жінки, які пройшли складний етап життя – діагноз рак молочної залози – Юлія Маліченко, Наталія Золотопер, Марина Сєрик. Жінки, які ведуть боротьбу з хворобою – справжні супергерої. Приклад сили волі, життєлюбства й упевненості. У кожної з цих жінок – своя історія і своя місія. Вони надихають і власним прикладом показують, чому важливо щорічно відвідувати мамолога й берегти своє здоров’я.

Значного результату у 2018 році досяг проект «Обладнання для Національного Інституту Раку». Завдяки співпраці з «Першою Соціальною Аптекою» нам вдалося зібрати 128 716 грн, яких було достатньо для придбання лупи Eye Mag Pro F та необхідного для неї освітлення. Тепер українки, які зіткнулися з діагнозом РМЗ, будуть отримувати ще сучасніше та ефективніше лікування в головній онкологічній лікарні України. НІР потребує хірургічного обладнання міжнародного класу, тому ми продовжуємо збір коштів, до якого може долучитися кожен за посиланням, чи у мережі «Аптек Доброго Дня», де розміщені скарбнички для благодійних внесків.

У жовтні 2018 року партнером БФ «Квітна» став Київський міський Центр громадського здоров’я. Завдяки плідній співпраці, плакати та листівки з правилами самообстеження та ведення здорового способу життя для жінок були розповсюджені у всіх київських міських лікарнях та поліклініках у кількості 22 тисячі екземплярів.

За цей рік ми провели десятки розіграшів безкоштовних оглядів у мамолога та проведення УЗД. Ми безмежно щасливі, що допомагаємо жінкам зрозуміти важливість цього обстеження і впевнитися, що ця процедура зовсім не страшна й абсолютно доступна.

БФ «Квітна» продовжує створювати відео- та інформаційні матеріали, направлені на інформування та навчання українок правилам піклування про жіноче здоров’я. Також ці матеріали просуваються на платній основі через соціальну мережу Facebook  для того, щоб якомога більше людей отримали інформацію, що допомагає врятувати життя.

Принципово важливим кроком у побудові системи профілактики онкологічних захворювань стало приєднання до ініціатив фонду «Квітна» навчальних закладів. Завдяки підтримці Міністерства освіти і науки України про проекти «Обіцяй собі берегти себе» та «Відведи маму, сходи з дружиною, розкажи сестрі» дізналися вихованці освітніх установ по всій території України. Для дітей проводяться спеціально створені та адаптовані для їхнього віку відкриті уроки, квести та активності, під час яких вони дізнаються про своє здоров’я, правила піклування про нього та превенцію захворювань, зокрема і РМЗ.

Це головна мета БФ Квітна — донести до кожної жінки України необхідність профілактики та ранньої діагностики захворювань молочної залози, щорічного звернення до мамолога та проходження скринінгу, а також постійного самообстеження. Рак молочної залози можна перемогти, якщо своєчасно його діагностувати.

Всього на інформаційно-просвітницькі кампанії БФ «Квітна» в 2018 році було витрачено 1 264 403,33 гривень.

Цільові кошти на інформаційно-просвітницьку діяльність Фонду в минулому році в основній частині покривали наші партнери — ПАТ «УкрНДІінжпроект», МБО МФ «Сприяння і розвитку освіти, культури та благодійності «Міцва», ТОВ СП «Векка», ТОВ «Мейнстрім», ПП «Дорстройсервіс Крим», ТОВ «Бюро Вин», ПО «Велта П.М.С.Г. «Гарант-Сервіс», ПП «Жильйова».

2018 рік став щедрим на нових партнерів, однодумців і небайдужих людей, які щодня долучаються і підтримують ініціативи Благодійного фонду «Квітна». Серед них: компанія «Шафран Еліт», український бренд жіночої білизни «Leaf», бренд жіночого одягу «Bazuhaus», марка жіночої білизни, купальників та одягу для сну «Lace up», бренд жіночого одягу «Grishko Design», відомий бренд жіночої білизни «Zhilyova Lingerie», український бренд декоративної мінеральної косметики «Illusor», інформаційне агентство «Журналіст», жіночий ресурс «tochka.net», жіночий онлайн-журнал IVONA, сімейний портал «Kolobok.ua», український таблоїд «TV. UA», портал «LeMonade», жіночий просвітницький проект «Solomia Today».

У 2018 році Фонд став учасником рейтингу благодійників 2018, чим у черговий раз підтвердив прозорість і відкритість своєї роботи. Крім того, відтепер «Квітна» є на загальноукраїнській інтерактивній мапі благодійних фондів і організацій.

Наші адміністративні витрати у 2018 році склали 19%.

Дякуємо кожному, хто був з нами упродовж року! Не зупиняємось і продовжуємо активно працювати надалі!

На 2019 рік ми детально розробили масштабну інформаційно-просвітницьку кампанія за здоров’я українок спільно з одним із найкрупніших PR- агентств України VMLY&R Ukraine.

З Вашою допомогою ми робимо крок за кроком у бік життя.

Добавить комментарий