fotovalentina

За допомогою до Благодійного фонду «Квітна» звернулася 53-річна Валентина Пузанова. У жінки – рак молочної залози.

Відразу після закінчення технікуму Валентина разом з чоловіком Володимиром по розподілу приїхали працювати в село Бородянка Київської області. Тут у подружжя з’явилося своє житло, улюблена робота, друзі, народилися і подорослішали дві дочки – Тетяна та Олена.

У 2006 році Валентина відчула дискомфорт у грудях і звернулася до лікаря. Жінці поставили діагноз – фіброзна мастопатія. Розуміючи важливість профілактики захворювання, Валентина щорічно робила мамографію, відвідувала мамолога та дотримувалася здорового способу життя. Змін у новоутворенні не спостерігалося. Але в 2018 році, напередодні планового обстеження, жінка помітила виділення з соска, яких не було раніше. Пройшовши безліч діагностик та обстежень, Валентина Пузанова почула страшний діагноз – рак молочної залози другої стадії.

У січні 2019 року жінка перенесла мастектомію. Імуногістохімічне дослідження видаленої тканини показало, що хвороба протікає в агресивній формі – HER2 (3+).

Лікування раку молочної залози з таким статусом необхідно проводити із застосуванням таргетної терапії.
Зараз жінка проходить хіміотерапевтичне лікування. Чотири курси хіміотерапії пройдено. Та на жінку чекають ще чотири курси хіміотерапії, які потрібно крапати спільно з таргетними препаратами, та променева терапія. Вартість лікування становить 119 200 грн.

Вся сім’я Валентини бореться за її життя. Чоловік із дочками кожну зароблену гривню відкладають на лікування мами, друзі та колеги також не залишили жінку без підтримки, але всі зібрані гроші вже витрачені на операцію та хіміотерапію. На продовження тривалого й дорогого лікування грошей у сім’ї немає.

Але найбільше в цю важку хвилину Валентина думає про своїх рідних, усвідомлюючи, як сильно вона їм потрібна: «Я звертаюся до кожної жінки з проханням берегти себе і не бути байдужою до сигналів свого здоров’я. Хоча мої дочки подорослішали й старша вже сама стала мамою, вони, як і раніше, потребують моєї поради, посмішки, підтримки, тому потрібно дбати про себе заради своїх дітей».

Старша дочка Валентини сама виховує 3-річного сина Іллюшу. Знаючи як важко дочці, жінка мріє допомогти своїм рідним, а коли одужає, поїхати з ними в своє улюблене місце: «Особливе місце в моєму серці займають Карпати. В молодості я кілька разів відпочивала там і закохалася в них на все життя. Я навіть вишила кілька картин з тими видами. Мрію, коли одужаю, поїхати туди всією сім’єю».

ФОТОГАЛЕРЕЯ ЛІКАРСЬКИХ ВИПИСОК-ДОСЛІДЖЕНЬ-ДІАГНОЗІВ І ОБСТЕЖЕН

Також по темі:

Добавить комментарий