Toshiba

Корпорація Toshiba повідомила, що розробила технологію виявлення 13 типів раку з точністю до 99% з однієї краплини крові.

Новий метод діагностики Toshiba розробила спільно з Науково-дослідним інститутом Національного онкологічного центру і Токійським медичним університетом. Вже наступного року заплановано проведення ряду випробувань після яких корпорація має намір комерціалізувати технологію.

Розробники стверджують, що метод може бути використаний для виявлення і лікування раку на ранніх стадіях. Метод визначає тип та концентрацію молекул мікроРНК, що виділяються у кров із ракових клітин.

«У порівнянні з методами інших компаній у нас є перевага у ступені точності виявлення раку, часу й вартості, необхідних для його виявлення», – стверджує Коджи Хасімото, головний дослідник дослідницької лабораторії Toshiba Frontier Research Laboratory.

Нова технологія буде використана для виявлення раку шлунку, стравоходу, легень, печінки, жовчовивідних шляхів, підшлункової залози, кишківника, яєчників, простати, сечового міхура, молочної залози, а також саркоми та гліоми.

Діагностичне обладнання, розроблене компанією Toshiba, складається з чіпу й невеликого пристрою, який здійснює діагностику менш ніж за дві години, а вартість такого аналізу – близько 180 доларів США.

У своїй п’ятирічній бізнес-стратегії, починаючи з квітня 2019 року, Toshiba позиціонує медичні кампанії, включаючи аналіз геному й клітинну діагностику з використанням штучного інтелекту.

 

Джерело: The Mainichi

Добавить комментарий