ліки

Більшість українських родин мають «домашню» аптечку, де зберігаються таблетки та сиропи, пластирі та бинти, мазі та креми. Але через неправильне зберігання препарати можуть втратити лікарські властивості, а інколи навіть нашкодити здоров’ю людини.

Вживаючи ліки в домашніх умовах, обов’язково потрібно дотримуватися правил їх зберігання, зазначених в інструкції.

Більшість фармацевтичних препаратів негативно реагують на сонячне світло, контакт із вологою та повітрям, підвищення температури та ін.

Такі ліки, як антибіотики, гормональні препарати, вакцини, сироватки, деякі вітаміни, мазі та масла необхідно зберігати в холодильнику. При чому різні медикаменти потребують різного температурного режиму й повинні міститися на різних полицях холодильника.

ліки 1

Очні краплі, розчини та сиропи потрібно також зберігати в холодному місці не довше 3-6 місяців після порушення герметичності упаковки.

Після використання всі тюбики, баночки та флакони потрібно щільно закривати, аби туди не потрапляли повітря, волога та зовнішні аромати.

У жодному випадку не варто переливати водні, спиртові розчини та сиропи в пляшечки після інших ліків. Це змінить їх хімічну формулу та зіпсує ліки.

Аерозольні упаковки слід оберігати від ударів та механічних пошкоджень.

Всі таблетки повинні зберігатися у блістері, аби уникнути контакту з повітрям та вологою.

ліки 2

Не можна зберігати ліки у ванній кімнаті, оскільки таблетки швидко вбирають вологу. Найкращим місцем для «домашньої» аптечки стане шухлядка у сухому приміщенні, в якій зберігатимуться лише фармацевтичні препарати.

Добавить комментарий