name -    PosterMyWall (21)

Вчені провели нове дослідження з метою вивчення взаємозв’язку між вагітністю та розвитком раку молочної залози у жінок з мутацією генів BRCA1 та BRCA2. Дослідження показало, що піддослідні з мутацією BRCA (20% від загальної кількості жінок) змогли безпечно завагітніти, не погіршуючи свій прогноз.

«Ці результати покликані заспокоїти жінок, які зацікавлені у фертильності та мають мутації в генах BRCA, що збільшують вірогідність розвитку раку молочної залози та раку яєчників», — йдеться у дослідженні. — «Також ці висновки мають першочергове значення для медичних працівників, які беруть участь у консультуванні молодих пацієнток із мутаційним раком молочної залози, які хвилюються щодо доцільності та безпеки майбутнього зачаття».

У міжнародному аналізі, який включав 1252 жінки з мутаціями зародкової лінії, приблизно у кожної п’ятої жінки (19%) жінок була щонайменше одна вагітність упродовж десяти років після діагностування у неї раку молочної залози.

16% вагітних жінок мали захворювання рецепторів гормону та у 21% пацієнток було гормонорецептивне негативне захворювання.

З 195 вагітних пацієнток, 150 (76,9%) народили 170 немовлят. Ускладнення упродовж вагітності мали 1,6%, а вроджені аномалії у діток були виявлену у 1,8% жінок. 8,2% вагітностей закінчилися штучними абортами. Викидні були у 10,3% вагітних.

Після медіанного спостереження упродовж восьми років не виявлено різниці між жінками з пошкодженими BRCA1/BRCA2, що завагітніли й тими, які не вагітніли, маючи такі ж мутації в генах.

Джерело: Cancer Therapy Advisor

Добавить комментарий