podsol

Влітку 2021 року до Благодійного фонду «Квітна» звернувся Євген Козлов, дружина якого хворіє на рак молочної залози. Людмила Козлова, дружина Євгенія, на той момент була абсолютно пригнічена психологічно, тому чоловік поклав на себе обов’язок «витягнути» з емоційної кризи кохану людину. І йому це вдалося. Через кілька тижнів Людмила вже була готова боротися за своє майбутнє поруч з рідними, які її дуже люблять.

Людмилі 43 роки. Разом з чоловіком вони виховують дев’ятирічну доньку Ксенію. Старшому синові Олегу 20 років, працює майстром в багетній майстерні. Проживають у місті Київ. Працює Людмила медичною сестрою в дитячій поліклініці. Піклуючись про самопочуття маленьких пацієнтів, знає ціну здоров’ю: дотримується здорового харчування та активного способу життя, регулярно обстежується у терапевта і гінеколога.

Про свій діагноз Людмила дізналася випадково, зробивши планову мамографію.
«Жахливі почуття відчула тоді. Про рак молочної залози я знала, але ніколи не могла припустити, що мене може торкнутися цей діагноз. Ніхто з рідних не мав онкологічних захворювань, тому вважала, що я не в групі ризику, — з гіркотою згадує Людмила Козлова. — Мій чоловік був поруч, коли я дізналася про діагноз. Якби не його підтримка, навіть не знаю, як би я тоді впоралася зі страхом. Женя на кожному етапі був зі мною: возив мене на обстеження, тримав за руку, переживав і заспокоював. І зараз разом проходимо шлях до одужання».

Не менш важливою підтримкою стали для жінки й інші члени її сім’ї. «Син, дізнавшись про діагноз від чоловіка, усіма силами намагається допомогти: збирає гроші на моє лікування, веселить і заспокоює, — розповідає жінка. — Доні розповіла я, але у м’якішій формі. Сказала, що мама захворіла, а побічна дія лікування — випадіння волосся. Не хочу, аби вона мене боялася. З сестрою разом проплакали мою біль по телефону, так як вона живе в іншому місті. А от мамі довго не наважувалася говорити. Їй 64 роки, у неї слабке здоров’я і живе далеко. Тому я боялася ділитися такими новинами. Але вона справжній молодець — стрималася і навіть не розплакалася. Навпаки, стала мене заспокоювати і підтримувати».

Зараз жінка проходить хіміотерапію. Євген розповів, що Людмилі ввели чотири курси так званої червоної хімії на яку з сімейних накопичень вже витрачено близько 100 000 грн. Попереду ще дванадцять курсів, але вже інших ще дорожчих хіміопрепаратів. Після чого, згідно з планом лікування, Людмилу очікують: операція, двадцять променевих і вісімнадцять курсів таргетної терапії. Прогнозована вартість розписаного лікарем курсу лікування становить близько 1 000 000 гривень з урахуванням вартості дорогих лікарських препаратів.
Вартість лише проведення операції складає — 110 000 грн.

Незважаючи на згуртованість рідних і друзів, сім’я Козлових самостійно не в змозі зібрати всю суму і змушена просити про допомогу небайдужих людей.

«Період прийняття хвороби важко мені дався, але я пройшла його за допомогою рідних і близький. Сім’я — це моя опора і підтримка, заради якої мені хочеться жити та продовжувати боротьбу з цією підступною хворобою. Зараз, на етапі переосмислення всього свого життя, я ще сильніше стала цінувати і радіти кожній миті, проведеній з рідними. Я хочу одужати. Навіть більше, я знаю, що одужаю. Але зараз мені дуже потрібна допомога інших людей», — каже підопічна БФ «Квітна».

Також Людмила закликає українок у щоденних турботах про свою сім’ю, дітей, роботу не забувати й про себе: «Здавалося, що мамографія розділила моє життя на «до» та «після», де «після» — немає майбутнього. Але зараз я розумію, що це обстеження подарувало мені шанс повністю оговтатися від хвороби. Адже я дізналася про свій діагноз на початковій стадії і обов’язково одужаю. Тому, дорогі жінки, регулярно проходите медогляди у лікарів. Після сорока років обов’язково робіть мамографію. Наполягайте і просите направлення у лікарів на додаткові обстеження, котрі є у переліку безкоштовних послуг про програму Медичних гарантій НСЗУ. Піклуйтеся про своє здоров’я».

Також по темі:

Добавить комментарий