name -    PosterMyWall - 2022-02-11T155607.834

На жаль, на рак може захворіти кожен. Хвороба не розділяє людей за віком, статтю, расою чи фінансовими можливостями. Тому лікарі у всьому світі наголошують на важливості своєчасної діагностики та раннього лікування онкології. Адже це є запорукою одужання. Натомість багато людей не лише ігнорують профілактичні обстеження, але й не поспішають до лікаря, маючи виражені ознаки захворювання. Ба більше, дізнавшись про свій діагноз, деякі пацієнти вдаються до ще «прадідівських» методів зцілення: лікування содою, грибами, настоянками тощо

Ефективність рослин при лікуванні раку

На думку вчених, стверджувати, що рослинні препарати мають доказову ефективність у лікуванні онкології неможливо. Наразі не існує жодного вагомого клінічного дослідження, під час якого порівнювали б настоянку, наприклад, болиголова з традиційними хіміотерапевтичними агентами. Природа, на жаль, не спроможна протидіяти таким складним захворюванням, як злоякісні пухлини.

Якщо перед хворим на рак стоїть вибір — лікуватися нетрадиційними методами чи доказовою медициною — варто зрозуміти: нетрадиційні способи здолати онкологічне захворювання лише забирають час. А він у боротьбі з раком є найдорогоціннішим ресурсом. Адже іноді рахунок йде навіть не на місяці, а тижні.

Гомеопатичні препарати також жодним чином не допоможуть пацієнту з діагнозом «рак». Навпаки, з ними потрібно бути дуже обережними. Вони можуть завдати й значної шкоди. Тому їх прийом необхідно узгодити з лікарем.

Варто також зрозуміти різницю між фітотерапією і гомеопатією. Ані перша, ані друга не спроможні вилікувати жоден з багатьох видів раку. Але, на відміну від гомеопатичних, фітотерапевтичні препарати мають у своєму складі діючі речовини, які теоретично можуть бути показані для лікування або корекції супутнього раку захворювання. Щодо них, як і про прийом будь-яких інших препаратів, треба повідомити онколога. Адже деякі речовини небезпечно приймати при різних протоколах хіміотерапії. Йдеться не лише про ліки. У певних випадках суворо не рекомендується вживати навіть грейпфрути.

Онкологи з Єльського університету провели цікаве дослідження. Вони виявили: хворі на рак, які надають перевагу альтернативним методам лікування, схильні відмовлятися від хіміотерапії, радіотерапії, хірургії тощо. Така позиція жодним чином не сприяла їхнім шансам на виживання.

Альтернативна терапія може використовуватися для полегшення ускладнень під час лікування. Натомість дехто сприймає її винятково як ефективний метод лікування.

Хоча деякі люди сліпо вірять, що методи з недоведеною ефективністю здатні підвищити їхні шанси на одужання, але вчені стверджують: все відбувається навпаки.

Як зцілювали раніше

Фанатам народних методів варто зазирнути в минуле, щоб зрозуміти який великий шлях пройшла сучасна медицина в лікуванні онкології. Адже рак — не нова хвороба. Онкологічні захворювання відомі протягом багатьох століть. Їхній опис можна знайти у багатьох історичних документах.

Уперше про рак та факти його лікування згадують у папірусах Стародавнього Єгипту (1600 років до н.е.) Ще тоді були відомі деякі різновиди раку грудей. Єгиптяни зцілювались за допомогою мазей з миш’яку. Окрім Єгипту, про онкологію, яку називали «невиліковним захворюванням з пухлиною» писали в трактатах Індії та Китаю.

Але лише легендарний грецький лікар Гіппократ винайшов термін «рак». Він лікував його винятково хірургічними методами. Після видалення новоутворення прописував мазі з миш’яком. На його думку, вони допомагали вбивати рештки пухлини.

Вивчали та лікували онкологічні хвороби також Гален і Цельс. Останній відкрив фіксацію метастазів у лімфовузлах.

XVIII–XIX століття ознаменувались величезною кількістю наукових відкриттів як у діагностиці, так і в сфері лікування. У 1739 році хірург Вяземський ретельно описав видалення новоутворень оперативним методом. Пізніше хірург Т. Емме повідомив про хірургічне видалення пухлини з грудей.

Потім лікарі почали вивчати клітинну будову злоякісних новоутворень. Саме тоді пролунали гіпотези щодо причини появи пухлин у тілі здорової людини. На початку ХХ століття вже було створено першу в світі лабораторію з вивчення штамів раку.

Згодом японські вчені виявили, що контакт організму з канцерогеном здатен вплинути на розвиток пухлини. Так само, як і радіоактивні речовини та рентген-випромінювання.

З розвитком науки та медицини окрім хірургічних методів, почали активно застосовувати променеву та хіміотерапію.

Лікування сьогодні

Сучасна медицина володіє потужним інтелектуальним та технічним арсеналом боротьби з раком. Тисячі лікарів та вчених постійно шукають дієві алгоритми лікування цього небезпечного захворювання. Вони багато знають про рак, але не збираються зупинятися в своїх дослідженнях.

У всьому світі постійно з’являються інноваційні методи діагностики та препарати нового покоління, які вже засвідчили свою ефективність.

В Україні є великі можливості для точної діагностики та успішного лікування онкологічних захворювань за всіма сучасними міжнародними протоколами.

Але рак дуже підступний. Боротись з ним потрібно одразу, не втрачаючи дорогоцінний час на самолікування та народні методи.

Адже ціна дуже висока — ваше життя.

Джерело: UNN

Добавить комментарий