Снимок экрана 2022-12-13 в 00.45.32

29 листопада Україна цьогоріч провела щорічний Всеукраїнський день добрих справ – Щедрий вівторок. Благодійний фонд «Квітна» вже традиційно з великою радістю долучився до цієї доброї ініціативи.

Цьогоріч до Щедрого вівторка долучився наш надактуальний проект – Мобільна медична платформа в Україні. Підтримуйте проект на «Карті добра» за посиланням.

З настанням повномасштабної війни рф проти України мільйони жінок втратили доступ до отримання медичних послуг. Аби зберегти їхнє здоров’я і життя БФ “Квітна” ініціював створення в Україні Мобільної медичної платформи. Пересувний “медичний заклад” здійснюватиме такі безкоштовні медичні послуги:

  • УЗД грудей;
  • УЗД органів малого тазу;
  • УЗД черевної порожнини;
  • УЗД щитоподібної залози;
  • первинна діагностика онкологічних хвороб та тих, що їм передують;
  • консультація психолога та психотерапевта.

Платформа курсуватиме в першу чергу звільненими від окупації територіями, оскільки там медична інфраструктура знищена майже повністю, а також тими регіонами, де перебуває найбільша кількість вимушених переселенців. Наразі платформа вже знаходиться в Україні, проходить етап сертифікації та комплектації. Це ініціатива, до якої БФ «Квітна» уже багато місяців докладає максимум зусиль, адже саме в роботі платформи ми бачимо реальну можливість позитивно вплинути на здоров’я українок просто зараз, та на їхній стан після війни.


Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Щедрий Вівторок (@giving_tuesday_ua)

Нагадаємо, #ЩедрийВівторок (англійською #GivingTuesday) виник у 2012 році в США і завдяки тисячам учасників поширився світом. Україна приєдналася до ініціативи у 2018 році.

#GivingTuesday був створений з простою ідеєю: спонукати людей робити добрі справи. Але за останні 10 років ця подія перетворилася на глобальний рух, який надихає сотні мільйонів людей з усього світу творити добро. #GivingTuesday поширює добро та щедрість, об’єднує людей та дає нам спільну велику справу на всіх. До ініціативи може доєднатися кожен, адже ви завжди можете допомогти часом, талантом чи грошима.

#ЩедрийВівторок в Україні вперше відбувся 27 листопада 2018 року.

Ми популяризуємо думку, що про благодійність варто розповідати, саме тому кожного року закликаємо українців голосвно розповідати про свої добрі справи.  Кожного року ми збираємо сотні історій та згадок від благодійників з усієї країни.

Добавить комментарий