Breast Cancer Awareness Instagram Template (1 -    PosterMyWall (1)

Після діагностування раку людина перебуває в стресі з яким не завжди вдається впоратися одразу. Для стабілізації емоційного і психологічного стану лікарі радять хворим людям скористатися методами самодопомоги собі.

Найдієвішими вважаються такі способи:

  • Дізнайтесь більше про свою команду. Перед початком лікування проконсультуйтеся з кількома різними лікарями, аби обрати свого. Почитайте відгуки про спеціаліста і медичний заклад, де збираєтеся лікуватися. Поспілкуйтеся зі своїми лікарями особисто, аби налагодити контакт з ними й відчути довіру до них.
  • Будьте на зв’язку. Знайдіть лікаря, який буде відкритим до спілкування і матиме змогу давати вам вчасні й інформативні відповіді на ваші запитання у зручний для вас спосіб.
  • Вивчіть методи лікування. Дізнайтеся про захворювання, методи лікування та обстеження якомога більше, аби розуміти чого очікувати на кожному етапі терапії й мінімізувати неприємні “сюрпризи”.
  • Проходьте обстеження у “продуктивний” час. Найкраще робити аналізи та скринінги на початку тижня, щоб не доводилося додатково чекати через вихідні, коли лабораторія не працює. Адже очікування — це завжди додатковий стрес.
  • Влаштовуйте собі відпочинок в дні проходження терапії чи обстеження. Не плануйте участі у важливих заходах чи виконання складних завдань у ті тижні, коли має відбутися хіміотерапія чи інша потенційно складна процедура. Краще в ці дні робіть речі, які наповнюють вас: дивіться улюблені фільми, читайте книжки, зустрічайтеся з друзями, медитуйте чи читайте молитву.
  • Слухайте щасливі історії. Надихайтеся прикладами людей, які успішно здолали захворювання й уникайте розповідей про невдачі в лікуванні.
  • Приймайте заспокійливі. Якщо відчуваєте, що не можете впоратися зі стресом, важкими думками чи безсонням самотужки, зверніться до лікаря. Він допоможе підібрати вам ефективні седативні препарати.
  • Будьте в колі однодумців. Приєднуйтеся в соціальних мережах до груп людей з раком та організацій, які займаються просвітницькою діяльністю. Це дозволить вільно висловлювати свої думки, про які складно розповідати близьким, а також радитися і отримувати інформацію від людей, які мають схожі проблеми.
  • Уникайте токсичних людей. Оточуйте себе позитивними людьми, які підтримають вас, а не бідуватимуть більше, ніж ви, заповнюючи своїми переживаннями увесь простір. Позитивна атмосфера і прийняття діагнозу допоможе легше пройти шлях до одужання.

Джерело: BREASTCANCER.ORG

Добавить комментарий