image6 – копія

У травні 2023 року до Благодійного фонду “Квітна” звернулася одеситка Оксана Гейдек. На початку року у жінки діагностували рак молочної залози. Аби одужати, їй потрібна допомога небайдужих людей.

Оксані сорок чотири роки. Спільно з чоловіком Олександром, військовослужбовцем ЗСУ, вони виховують двох дітей. Окрім родини, яка для жінки є основним здобутком, любов’ю є також її робота. Одразу після здобуття освіти й до 2022 року жінка працювала хіміком-біологом. Торік, на жаль, Оксані довелося тимчасово полишити улюблену справу, оскільки у неї розпочалися проблеми зі спиною — жінці здійснили складну операцію із заміни хребця. Тільки-но вона стала на ноги після дев’яти місяців реабілітації, як дізналась про новий діагноз — рак грудей.

Онкологічне захворювання в організмі підопічної фонду спричинила “успадкована” мутація гену BRCA1. Хоча попередити появу захворювання у випадку Оксани було фактично неможливо, та її пильність допомогла “впіймати” рак на другій стадії, коли хвороба доволі добре піддається лікуванню.

“Коли на УЗД грудей лікар запідозрила рак і порадила зробити біопсію, я психологічно себе вже готувала до того, що пухлина злоякісна, — згадує січневий візит до мамолога Оксана Гейдек. — Я розповіла чоловіку і ми домовилися, що не будимо розкисати за жодних обставин. Ще до остаточних медичних висновків почали детальніше вивчати питання раку грудей: різновиди захворювання, протоколи лікування, відгуки про лікарів. Тобто ми одразу вирішили, що будемо боротися”.

Після підтвердження діагнозу, не вагаючись, жінка розпочала лікування. Наразі пройдено вже три курси хіміотерапії, де вартість одного курсу становить близько 20 000 грн. Всього заплановано шістнадцять хімій. Після хіміотерапевтичного лікування восени у Оксани має відбутися операція. Її попередня вартість — 223 830 грн.

“Хоча через війну не всі мої рідні поруч, але вони мене дуже підтримують і це надихає та налаштовує на одужання. Я вірю в ЗСУ та ПЕРЕМОГУ України! А також вірю, що вилікуюсь і буду щиро вдячна кожній людині, котра вирішить мені допомогти пройти цей складний шлях до одужання”, — розповідає Оксана Гейдек.

Долучитися до збору коштів на оплату оперативного втручання підопічної фонду можна кількома способами:

  • LiqPay на сайті БФ “Квітна”. Переходьте за посиланням: Оксана Гейдек  (https://kvitna.org/9452-oksana-gejdek.html) і натискайте “Допомогти”;
  • Перераховуйте гроші на розрахунковий рахунок з призначенням “Оксана Гейдек”: UA193052990000026005026805254.

Також по темі:

Добавить комментарий