photo_2023-05-19 14.08.10

Благодійний фонд «Квітна» запустив проект із збереження здоров’я українців.

Благодійний фонд «Квітна» протягом семи років займається проблемою раку молочної залози в Україні та проводить інформаційно-просвітницьку роботу з профілактики та своєчасної діагностики захворювання. Зараз Фонд сконцентрував свої зусилля на тому, щоб доступ до медичних обстежень мали ті, хто найбільше цього потребує. Саме тому з травня 2023 року розпочала свою роботу Пересувна медична платформа, де відвідувачі зможуть отримати безкоштовний медичний огляд та консультацію.

Ідея створення пересувної медичної платформи виникла з початку повномасштабної війни. Тому що кількість людей, які потребують медичної допомоги, але з тих чи інших причин не може її отримати, стрімко зросла.

Ця ініціатива є актуальною та необхідною для надання медичної допомоги людям у зруйнованих регіонах, у населених пунктах, де проживає багато вимушено переміщених осіб, а також у тих містах та селищах, де просто немає доступу до медичного обстеження. Прийом у Пересувній медичній платформі проходитиме у встановлені дні та години. Інформацію про графік роботи можна отримати на сайті Благодійного фонду «Квітна» та соціальних мережах.

pasted image 0

Пересувна медична платформа є переобладнаною будівлею на колесах, спеціально призначеною для медичних цілей. Її автономність забезпечується власним генератором електроенергії задля забезпечення комфортних умов відвідувачів. Платформу підключено до мережі Starlink для забезпечення постійного зв’язку. Усередині розташовані два кабінети, санвузол та холодильник для зберігання препаратів. Платформа обладнана апаратом ультразвукової діагностики з комплектом датчиків для проведення різних обстежень, зокрема УЗД щитовидної залози, молочної залози, органів черевної порожнини, органів малого тазу тощо. Крім того, лікарі ТОВ «Медікал Вентера Груп» (партнера БФ «Квітна») можуть проводити діагностику різних захворювань, а також гінекологічні огляди з необхідними тестами.

1

“У процесі запуску цієї ініціативи ми стикалися з кількома складнощами. По-перше, саме придбання платформи. Велику подяку хочу висловити головному рабину України Моше Реувену Асману за допомогу та сприяння у придбанні Платформи. Викликом також було доставити Платформу зі США до України, яка зайняла багато часу та зусиль. Однак ми успішно впоралися із цим завданням. Потім ми розпочали пошук необхідного обладнання та спонсорів, які могли б допомогти нам з придбанням обладнання. Ми дуже вдячні всім нашим спонсорам та партнерам, які підтримали нашу ініціативу. З їхньою допомогою нам вдалося придбати перший УЗД-апарат, і ми вже готуємося до запуску Платформи по Україні. Ми також зосереджені на придбанні другого УЗД апарату, щоб забезпечити допомогу більшій кількості відвідувачів, і нам потрібна підтримка від партнерів, спонсорів та всіх небайдужих людей. Ми запрошуємо кожного приєднатися до нашої ініціативи та надати свою допомогу у забезпеченні здорового майбутнього українців”, — розповідає Григорій Колодач, директор БФ «Квітна».

Одне з запитань, чи пересувна медична платформа працюватиме після війни. Відповівши на це питання, організатори зазначили, що після завершення війни все одразу не зможе відновитися до стану, який був до війни. Багато міст та регіонів зруйновано, включаючи медичну інфраструктуру. Багато населених пунктах окупанти цілеспрямовано знищували медичні установи. І після війни людям всюди знадобиться допомога та якісні обстеження. Тому робота Пересувної медичної платформи буде актуальною і потрібна ще дуже тривалий час.

Особливо це стосується віддалених регіонів, малих селищ та містечок, де навіть до війни не всі мали доступ до необхідних обстежень та лікарів. «Квітна» продовжуватиме робити все можливе, щоб забезпечити здоров’я та благополуччя українців.

Не обійшлося і без допомоги київського Автоцентру Європа . Валерій Коненко , який займає активну громадську позицію в столиці і паралельно очолює “Автоцентр Європа ” не міг пройти повз благодійний проект:

«Наша команда автосервісу «Автоцентр Європа» взяла на себе відповідальність за всі технічні питання, пов’язані з обслуговуванням цієї мобільної клініки.

Ми відчуваємо велику гордість, беручи участь у цьому благородному проекті. Наша команда працює наполегливо, щоб забезпечити належне функціонування та обслуговування цієї мобільної медичної платформи. Ми впевнені, що наші технічні знання та досвід допоможуть зробити роботу ефективною. Цей проект став частиною нашої місії допомогти та підтримати Україну у цей важкий період”.

Уріель Штерн, громадський діяч та засновник БФ «Квітна», навіть у такі непрості часи продовжує ініціювати та реалізовувати проекти, спрямовані на збереження здоров’я українців.

“Дорогі друзі, нарешті настав час, коли наша мобільна клініка готова до першого виїзду. Дуже дякую всім, хто приєднався і допоміг нам реалізувати цей проект. Завдяки допомозі партнерів проекту Sheba Medical Center та сприянню Corridor нам вдалося зробити перший внесок, щоб УЗД-апарат можна було швидше встановити та виконувати на ньому дослідження”, — заявив Штерн.

«Мобільний центр має низку переваг, серед яких — можливість досягти найвіддаленіших населених пунктів та надати допомогу людям, які давно чи ніколи не проходили обстеження», — наголошує на важливості цього мобільного центру у забезпеченні доступної медичної допомоги Олена Берегова, провідний спеціаліст зі зв’язків. з громадськістю та ЗМІ Фонду «Квітна».

Джерело: lenta.ua

Добавить комментарий