Що таке вітамін Е?

Вітамін Е є важливим жиророзчинних антиоксидантним з’єднанням, яке допомагає організму нейтралізувати шкідливі наслідки окислення жирів. Також багато досліджень підтверджують важливу роль, яку цей вітамін відіграє у припиненні провадження вільних радикалів, що запобігає розвитку хронічних захворювань і старіння. Це також життєво важливий елемент підтримки здорової імунної системи.

Деякі дослідження вивчають його роль у запобіганні дегенеративних психічних дисбалансів, таких як деменція і хвороба Альцгеймера. І хоча багато хто з нас може вживати вітаміни або добавки з вітаміном Е, краще все ж отримувати всі необхідні вітаміни, зокрема Е, з продуктів харчування.

Вашій увазі 10 продуктів з вітаміном Е, які варто додати в свій раціон.

  1. Мигдаль

Мигдаль — один з найкращих продуктів, що містять вітамін Е. 30 гр мигдалю містять цілих 7,4 міліграма вітаміну Е. Ви також можете отримати вітамін у вигляді мигдалевого молока і мигдалевого масла. Краще вживати в їжу сирий мигдаль, який не піддавався термічній обробці.

  1. Насіння

Насіння соняшнику, гарбуза або кунжут — поширені продукти з вітаміном Е. Фактично, вживання всього ¼ склянки насіння соняшнику дає вам 90,5% рекомендованої добової вартості, що робить їх одним з найбільш наповнених вітаміном Е продуктів, які Ви можете їсти щодня. Головне — насіння повинно бути сирим, не смаженим.

  1. Шпинат

Шпинат — найкраща зелень, яку Ви можете додати в свій раціон. Він не тільки містить велику кількість кальцію і фолату, він також містить вітамін Е. Всього 1 стакан шпинату — це 20% щоденних потреб людини у вітамінах. Додавайте свіжий шпинат до бутербродів, салатів, омлетів та інших страв.

  1. Рослинні олії

Більшість рослинних олій є дуже хорошими джерелами вітаміну Е. Кращою в цьому сенсі олією є олія зародків пшениці. Фактично, одна столова ложка цієї олії містить 100% ваших щоденних потреб у вітаміні Е. Соняшникова олія — ще один відмінний варіант, оскільки він забезпечує більш 5 мг вітаміну і може бути легко використана для приготування їжі. Інші корисні олії, багаті вітаміном E, це конопляна олія, кокосова, бавовняна (майже 5 мг вітаміну Е), оливкова, соєва олія. Рекомендується купувати олії тільки холодного віджиму без додаткової обробки.

  1. Фундук

Прекрасний варіант перекусу упродовж тривалого робочого дня. Всього 30 гр фундука може забезпечити вам приблизно 20% щоденних потреб у вітаміні Е. Як альтернативу самих горіхів можна використовувати молоко з фундука в своєму ранковому кави.

  1. Кедрові горіхи

Додавайте 30 гр цих горіхів до будь-яких страв у Вашому раціоні! Одна порція містить 2,6 мг вітаміну Е. Ви також можете використовувати масло кедрового горіха.

  1. Авокадо

Можливо, один з найсмачніших продуктів з вітаміном Е. Всього половина плода авокадо містить понад 2 мг вітаміну Е. Авокадо дуже легко включити в свій раціон. Можна додати нарізаний авокадо в салат, сендвіч або запекти в вигляді гуакамоле!

  1. Брокколі

Протягом декількох поколінь брокколі вважається одним з найкращих продуктів для детоксикації, але це також один із найздоровіших продуктів з високим вмістом вітаміну Е. Всього один стакан пропареної брокколі надасть 4% ваших щоденних потреб. Брокколі не так поживний продукт, як інші продукти з вітаміном Е в цьому списку, але це безперечно один із найкорисніших продуктів.

  1. Петрушка

Прекрасна спеція петрушка — ще один відмінний продукт з вітаміном Е. Додавайте свіжу петрушку до салатів, перших страв і будь-яких інших пригощань. Сушена петрушка також надасть вам цей важливий вітамін.

  1. Оливки

Оливки — відмінний спосіб забезпечити ваші щоденні потреби у вітаміні Е. Стакан оливок може дати вам приблизно 20% від рекомендованого щоденного мінімуму.

Добавить комментарий