6_5c07c63970772

Щоб прийдешній рік був вдалим, варто задобрити його господарку – і розважливо поставитись до святкування.

У повітрі пахне снігом і мандаринами, і в голові вирують думки про те, з ким та як зустріти Новий рік-2019. Та ще й так зустріти, аби весь наступний рік був вдалим. Прийдешній 2019-й – це рік Жовтої земляної свині. Нагадаю, Східний календар складається із 12-річного циклу. Кожним роком «опікується» певна тварина певного кольору. Колір пов’язаний зі стихією, яка буде владарювати протягом року. Загалом стихій п’ять: окрім звичних для нас вогню, землі, води, дерева, це ще – метал.

Тварини у календарі йдуть у суворому порядку, як і кольори стихій, але стихії лишаються незмінними два роки поспіль. Тому на зміну Жовтій земляній собаці, яка була покровителькою 2018-го, цього року прийде свиня такого ж кольору – за китайською традицією, у ніч проти 5 лютого. І хоча ми святкуватимемо Новий рік 31 грудня, скористатися езотеричними порадами, щоб задобрити «господарку» наступного року, звісно, можна і треба.

Що символізує свиня?

Свиня – одна із дуже давніх тварин, а тому її образ знайшов свій відбиток у чималій кількості міфології. Наприклад, це священна тварина шумерської богині кохання і війни Іннани. Для єгиптян і китайців вона – символ багатства, достатку і плодючості. У валлійських міфах є образ дикої небезпечної свині, яка полює на людей у період позачасся, тобто після Савину (сучасного Гелловіну) та до Йоля (зимового сонцестояння).

Для європейців свиня ще й тварина, яка пов’язана з магією, що навіть знайшло своє відображення у творах Террі Пратчетта, де є Вепрріздво, і Джоан Роулінг, адже назва магічної школи чародійства Гоґвортс у перекладі означає «кабан». Тому «спілкуватися» із таким покровителем року слід обережно.

Кольори 2019 року

Навіть назва наступного року – Жовтої земляної свині, – натякає, у яких барвах краще оформляти новорічне застілля. Йдеться про жовтий, коричневий та їхні відтінки, а також кольори, які будуть їх вдало доповнювати. Ці кольори пов’язані зі стихією землі, а, відповідно, родючістю. Тому беремо на олівець також такі відтінки, як бурштиновий, бежевий, пісочний, золотистий, помаранчевий, зелений, червоний, охру і на додаток – синій.

Одяг нового 2019 року

Одяг для новорічної вечірки доречно обрати з тієї ж гами кольорів, про які йшлося вище. Щодо фасону, то тут – обирайте зручність. «Свинка» не любить дискомфорт, тому найкраще потурбуватися про натуральні тканини, простий, але ефектний крій. Гарним доповненням вдало підібраного образу стане максимально природний макіяж у спокійних тонах та прикраси у «земляній» палітрі, наприклад, із золота чи з крапельками бурштину.

Чим ласувати за столом у 2019 році?

Свиня стає своєрідним тотемом прийдешнього року, тож, очевидно, перше правило святкового застілля – свиню не їсти, інакше «господарка» 2019 року може на вас добряче образитися і напаскудити, особливо під час загадування бажань.

Оскільки ви вже зрозуміли, що свиня любить простоту і достаток, потурбуйтеся, щоб на святковому столі було чимало видів м’яса, окрім свинини та дичини (кабана чи свині), звісно. Чудовим доповнення стануть різноманітні нарізки.

Доповнять «свинячий» стіл овочі, фрукти, зелень та хлібні тарілки. Оскільки свиня «полюбляє» локальну їжу без заморських забаганок, спробуйте приготувати до святкового столу каші у якості гарніру.

Оформлення «по-свинськи»

Свиня, яка пов’язана зі стихією землі, «полюбляє» оформлення у двох стилях. Перший – це максимальна простота в декоруванні приміщення, використання природних елементів або виробів із них, наприклад, глиняний посуд, дерев’яні ложки тощо. Другий – це нагадування про те, що саме свиня є символом багатства, тому недаремно скарбнички виготовляють у формі кумедних свинок. Можна зустріти «господиню» року із розмахом і додати в оформлення побільше золотистих барв.

З ким зустрічати 2019 рік?

Свиня – тварина компанійська, тому зустрічати свято наодинці не годиться. А тому найкраще святкувати Новий 2019 рік у галасливій компанії друзів, колег чи рідних. Пам’ятаємо традиційне – з ким зустрінеш Новий рік, з тим його проведеш.

 

Джерело: ТСН

Добавить комментарий