Нові дослідження доводять важливість підтримки здорової ваги після лікування раку, розповідає Мелінда Ірвін, професор епідеміології з Єльського університету, яка є міжнародним експертом у питанні втрати ваги і виживання при онкології.

Її дослідження показало, що 66% тих, що вижили після раку молочної залози жінок мають надмірну вагу і страждають ожирінням, і тільки одна людина з трьох займається фізичною активністю.

Дослідження доктора Ірвін також показали, що смертність при раку молочної залози може зменшитися на 30%, якщо жінка скине всього 5% своєї ваги.

«Результати моїх досліджень припускають, що втрата ваги може реально змінити біологічні маркери в тканинах молочної залози у жінок з раком грудей, і може знизити ризик рецидиву», — говорить доктор Ірвін.

NBCF (Національний Фонд раку молочної залози), який фінансує дослідження доктора Бригіти Лінч, також вивчає сприятливий вплив фізичних вправ на результат лікування РМЗ. Метою дослідження є зібрати важливі дані для того, щоб сформулювати рекомендації та створити комплекс вправ для жінок, що одужують від раку молочної залози.

«Може бути багато причин, чому жінки, які хворіли на рак молочної залози, уникають додаткового фізичного навантаження. Це може бути слабкість, швидка стомлюваність тощо. Знаючи це, ми хочемо розробити такий комплекс, який буде реальний для виконання і принесе жінкам користь і допоможе в одужанні», — говорить доктор Лінч.

Джерело

Добавить комментарий