Канадські дослідження показують, що звичка здорового харчування значно впливає на лікування від раку молочної залози. Дослідження проводилося на 23000 випадків захворювання щороку. Ось десять найпотужніших продуктів, які допомагають у боротьбі з онкологією грудей.

Гриби

Дослідження, опубліковане в області харчування й онкології у 2010 році, показало, що збільшення споживання грибів знижує ризик розвитку раку молочної залози серед жінок, які перебувають у стані пременопаузи. Кремінь і шиїтаке, серед іншого, містять антиоксиданти, такі як L-ерготионеїн, які можуть забезпечувати захист від раку.

Варто спробувати: додати нарізані гриби в яєчню, рагу, печеню, в м’ясо для гамбургерів і рулети.

Паростки брокколі

Ці паростки містять велику кількість сульфорафан, антиоксидантів, які можуть руйнувати клітини, що стимулюють ріст пухлини, доводять вчені з Мічиганського університету.

Варто спробувати: додавайте їх в бутерброди, салати, супи.

Гранати

Насіння граната (а також шкірка) містять велику кількість елагової кислоти, потужний антиоксидант, який може пригнічувати фермент, що впливає на розвиток раку молочної залози (за даними американських вчених науково-дослідного інституту Бекмана Хоупа). Гранати, потужне джерело антиоксидантів, також впливають на поліпшення здоров’я серця. Ви можете отримати ті ж антиоксиданти з чистого гранатового соку, але пити тільки одну чашку (250 мл) в день, щоб зберегти безпечний рівень споживання цукру.

Варто спробувати: додавайте в сир, салати, вівсянку. Можна додавати сік в смузі і холодний чай.

Сочевиця

Дослідження, опубліковане в Американському журналі клінічного харчування в 2009 році, виявило, що підвищене споживання бобових культур (сочевиця і квасоля) зменшують ризик розвитку раку молочної залози.

Варто спробувати: спробуйте робити з сочевиці гамбургери і тако. Для заправки макаронів можна зробити соус з сочевиці, в’ялених помідор і сиру фета.

Волоські горіхи

Попередні дані свідчать про те, що перекус у розмірі до двох унцій (60 г) волоських горіхів в день може зупинити розвиток пухлин молочної залози. Дослідники Університету Західної Вірджинії припускають, що омега-3, антиоксиданти і фітостероли, які є у волоських горіхах, можуть допомогти уповільнити ріст ракових клітин.

Варто спробувати: додати волоські горіхи в домашню здобу, або смажити їх на сухій сковороді і додавати в салати, піцу і подібні страви.

Чорниця

Дослідження показують, що птеростільбен, фітонутрієнти, що містяться у чорниці, можуть зупинити ріст пухлин молочної залози, викликаючи саморуйнування ракових клітин (цей процес називається апоптозом). Заморожена дика чорниця містить стільки ж антиоксидантів і поживних речовин, скільки і свіжа.

Варто спробувати: додати чорницю в коктейлі, вівсяні пластівці, йогурт і млинці.

Шпинат

Вживання дієтичної фолієвої кислоти (шпинат — хороший джерело) знижує ризик розвитку раку молочної залози на 40%, за даними дослідження в Американському журналі епідеміології в 2011 році. Цей вітамін необхідний для правильного поділу клітин, і зупинки змін в ДНК, які можуть привести до раку молочної залози.

Варто спробувати: Використовуйте шпинат, щоб скрасити запіканки, запіканки, макаронні страви, яєчня і навіть фруктові коктейлі.

Яйця

Холін, необхідна кількість якого міститься в яйцях, на 24% знижує ризик раку молочної залози, за даними американського дослідження за участю більше 3000 жінок. Це необхідна поживна речовина міститься в жовтку. Інститут медицини США говорить, що жінки повинні прагнути до споживання 425 мг в день (126 міліграмів міститься у великому яйці). Інші джерела холіну — це риба, м’ясо птиці, свинина, яловичина, брокколі і зародки пшениці.

Варто спробувати: їжте одне зварене круто яйце в день під час полудня.

Лосось

Лосось є одним з небагатьох продуктів, що містять вітамін D в значній кількості. Дослідники лікарні Маунт Синай в Торонто встановили, що підвищене споживання продукту з «сонячним вітаміном» зменшує на 24% ризик розвитку раку молочної залози. Вітамін D може запобігти перетворенню клітин у злоякісні. Крім того, вживання в їжу свіжого або консервованого лосося забезпечує докозагексаеновою кислотою (DHA), омега-3 жирами, які можуть вбити клітини раку молочної залози і допомогти зупинити поширення захворювання на інші частини тіла.

Варто спробувати: додавати консервований лосось у салати або використовувати замість яловичини в гамбургери і рулети.

Житній хліб

Після розгляду опублікованих досліджень, фінські вчені встановили, що споживання цільного зерна жита може допомогти знизити ризик раку молочної залози. При покупці, перевірте список інгредієнтів, щоб гарантувати, що першим складовим є житнє борошно, а не пшеничне.

Варто спробувати: використовувати під час сніданку тост з житнього хліба і зверху з яйцем-пашот, а також авокадо і скибочками помідорів.

Добавить комментарий